1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Arabasında kurusıkı tabanca bulundu
Arabasında kurusıkı tabanca bulundu

Arabasında kurusıkı tabanca bulundu

Mağusa’da arabasında bir adet kurusıkı tabanca ile 16 adet kurusıkı mermisi bulundurduğu iddia edilen S.A isimli öğrenci gözaltına alındı.

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

“Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz ateşli silah ithali”, “Kanunsuz  patlayıcı madde taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Kanunsuz patlayıcı madde ithali” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı S.A, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Türkiye’den gelirken getirdi...
Meselenin tahkikat memuru Salih Minifoğlu, 8 Temmuz tarihinde Doğu Akdeniz Üniversitesi kampusunda zanlı S.A’ya ait araç içerisinde yapılan aramada bir adet 9 mm çapında kurusıkı tabanca ile 16 adet 9 mm çapında kurusıkı mermisi bulunduğunu açıkladı. Yapılan soruşturmada zanlının konu kurusıkı tabanca ile mermileri 1 Ekim 2014 tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan KKTC’ye ithal ettiğinin tespit edildiğini belirten Minifoğlu, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını söyleyerek zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacak...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı S.A’nın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve 3 bin TL nakdi teminat ödemesine emir verdi.

Bu haber toplam 3298 defa okunmuştur