1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Anayasa’nın “İsyanım İşgale” Mağusa’da tanıtılacak
Anayasa’nın “İsyanım İşgale” Mağusa’da  tanıtılacak

Anayasa’nın “İsyanım İşgale” Mağusa’da tanıtılacak

Mahmut Anayasa’nın, Khora yayınlarından çıkan “İsyanım İşgale” isimli yeni kitabı, 18 Nisan Perşembe akşamı saat 20.00’de, MAGEM’de gerçekleştirilecek bir etkinlikle okurlara tanıtılacak.

A+A-



Mahmut Anayasa’nın, Khora yayınlarından çıkan “İsyanım İşgale” isimli yeni kitabı, 18 Nisan Perşembe akşamı saat 20.00’de, MAGEM’de gerçekleştirilecek bir etkinlikle okurlara tanıtılacak. Etkinlikte Mahmut Anayasa, kitabın hazırlanma süreci hakkındaki bir sunuş yapacak ve ardından katılımcılarla söyleşi gerçekleştirilecek. Okurlar, kitap alarak yazara imzalatma olanağı da bulacaklar.

1962 yılında Lefkoşa’da doğan Mahmut Anayasa, iki yıl Ortam gazetesinde, dokuz yıl da Yenidüzen Gazetesi’nde duvar yazıları ve makeleler yazdı. 2011 yılından bu yana Afrika Gazetesi’nde haftalık yazılar yazmaktadır. Ayrıca 2008 yılından beri sosyal paylaşım ağı olan Facebook’ta yazılar ve şiirler yayınlamaktadır.

Duvar yazıları, düz yazılar ve şiirlerden oluşan “İsyanım İşgale” Khora yayınlarının on üçüncü kitabı olarak basıldı. Kitap, 1997’den bu güne ülkemizde yaşanan hadiselere, yer yer mizahi,  yer yer duygusal, yer yer ise öfkeli bir perspektifle yaklaşıyor. Kitabın önsözünü Şener Levent kaleme alırken yayına hazırlanmasını Münür Rahvancıoğlu üstlendi. Düzeltilerini Pınar Piro, kapak ve sayfa tasarımını ise grafiker Ömer Tatlısu yaptı.

Kitabın “Kayıp Kıbrıslı” başlıklı önsözünü kaleme alan Şener Levent, “Bir solukta okudum elinizde tuttuğunuz kitabı... İçim dışım Kıbrıs doldu” diyor ve ekliyor: “İsyanım İşgale diye yürekten gelen bir çığlık, gür bir ses, önlenemeyen bir başkaldırı var bu kitapta... Zaman Zaman bir ironi, zaman zaman da dobra bir ifadeyle çıkıyor her sayfa karşımıza... Hem de tatlı konuşma dilimizle...”

Bu haber toplam 1334 defa okunmuştur