1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Akaryakıt’ zanlıları tutuksuz yargılanacak
‘Akaryakıt’ zanlıları tutuksuz yargılanacak

‘Akaryakıt’ zanlıları tutuksuz yargılanacak

2004-2008 yılları arasında Alpet Dolum Tesisleri’nden her ay 5 bin litre akaryakıt çalınıp satılmasıyla ilgili olarak tutuklanan 8 zanlı dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı

A+A-

 

Kalecik tesislerinde faaliyette bulunan Alpet Akaryakıt Dolum Tesisleri’nde 2004 ile 2008 yılları arasında her ay 5 bin litre mazotun çalışanlar tarafından çalınarak piyasa değerinin altında piyasaya satıldığının ortaya çıkmasının ardından tutuklanan 8 zanlı dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Müstahdem tarafından sirkat” ve “Hırsızlık mal kabulü” suçlarından dolayı mahkemeye çıkarılan zanlı Salim Kuruağaç, Sadık Gültekin, Şaban Muhtaroğlu, Kemal Güneşoğlu, Hacı Karabudak, Cem Yavuz, Hüseyin Çavuş ve Gürsel İlerici teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Sirkat edilen akaryakıtlar hakkında tahkikat devam ediyor…

Olayın tahkikat memuru Polis Çavuşu Necip Samancı, Alpet Akaryakıt Dolum Tesisleri’nde çalışan zanlı Salim Kuruağaç ile Sadık Gültekinoğlu’nun 2004 ile 2008 yılları arasında her ay düzenli olarak 5 bin litre akaryakıtı sirkat ederek zanlı Şaban Muhtaroğlu, Kemal Güneşoğlu, Hacı Karabudak, Cem Yavuz, Hüseyin Çavuş ve Gürsel İlerici’ye piyasa değerinin altında sattıklarının tespit edildiğini açıkladı. Zanlılar aleyhine başlatılan tahkikatın tamamlandığını belirten Samancı, sirkat edilen akaryakıt hakkında yürütülen tahkikatın ise devam ettiğini söyledi. Samancı, zanlıların uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

Serbest kaldılar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, tüm zanlıların pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine ve 1’er KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

(Baykur Ajans)

Bu haber toplam 2711 defa okunmuştur