1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Adli Tıp Uzmanı dinlenecek
Adli Tıp Uzmanı dinlenecek

Adli Tıp Uzmanı dinlenecek

Mustafa Diker cinayet davası

A+A-

Didem MENTEŞ

7 yaşındaki öz oğlu Mustafa Diker’i 2012 Nisan ayı içerisinde önce tecavüz edip sonra boğarak öldürdüğü iddia edilen baba Erol Diker ile ilgili yargı süreci devam ediyor. Bir yılı aşkındır süren cinayet davasıyla sanık Erol Diker dün yeniden mahkemeye çıkarılırken, davayla ilgili tanıkların dinlenmesine de devam ediliyor.
Başkanlığı’nda Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Ağır Ceza Mahkeme Heyeti huzurunda görülen davada, İddia Makamı’nda Savcı Ahmet Varol ve sanık Erol Diker’in Avukatı Özkul Özdevrim mahkemede hazır bulundu.
Dünkü duruşmada İddia Makamı iki tanık daha dinletirken, 6 Haziran Perşembe günü maktül Mustafa Diker’in cesedi üzerinde inceleme yapan Adli Tıp Uzmanı’nı tanık olarak dinleteceğini açıkladı.

Tanık: “Halk tarafından linç girişimi vardı”
Savcı Ahmet Varol, 14 Nisan 2012’de Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ)’de görev yapan polis memuru Polat Atabay’ı mahkemeye 42’inci tanık olarak dinletti. Atabay, olay günü sanık Erol Diker ile Haspolat’taki evine giderek arama yaptıklarını daha sonra da Özlem Diker ile giderek ikinci bir aramada bulunduklarını söyledi. Tahkikat içerisindeki görevinden söz eden Atabay, emare olarak sunulan evin görüntülerini içeren fotoğraf albümündeki resimlerle ilgili bilgiler verdi. Sanık Erol Diker’in Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldüğü günde oluşturulan polis konvoyunda güvenlik olarak yer aldığını aktaran Polat Atabay, “halk tarafından linç girişimi olduğu için oluşturulan ekipte yer aldım” dedi.

Polis:“Dizüstü bilgisayarı teslim ettim”
İddia Makamı 43’üncü tanığı olarak ise polis memuru Halil Dümenci’yi mahkemeye dinletti. CÖŞ’de görev yapan Dümenci, 16 Nisan 2012 tarihinde soruşturmaya katıldığını söyledi. CÖŞ Amiri Aslan Coşkun’un direktifi üzerine Mustafa Diker’in cesedinin bulunduğu yere İbrahim Diker ve polis ekipleriyle gittiğini belirten Halil Dümenci, orada yapılan soruşturmaya katıldığını söyledi. Ceset yerinin görüntülendiği fotoğraf albümüne bakarak, soruşturmayla ilgili bilgiler veren polis memuru, 4 Mayıs günü de aldığı emir üzerine sanık Erol Diker’e ait dizüstü bilgisayarı bilgi işlem merkezine teslim ettiğini aktardı.

Adli Tıp uzmanı dinlenecek
Savcı Ahmet Varol, Mahkemeye gün içerisinde başka tanık dinletmeyeceğini beyan ederek, davanın önemli tanıklarından olan ve  Mustafa Diker’in cesedi üzerinde inceleme yapan Adli Tıp Uzmanı’nı tanık olarak dinleteceğini açıkladı.
Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Bahar Saner, 6 Haziran Perşembe günü maktül Mustafa Diker’in cesedi üzerinde inceleme yapan Adli Tıp Uzmanı’nın dinlenmesi üzerine davayı erteledi.

Bu haber toplam 1385 defa okunmuştur