1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 23 Milyon TL alacak
23 Milyon TL alacak

23 Milyon TL alacak

Hayvan üreticileri dört dönemdir ürettikleri sütün parasını alamamaktan dolayı büyük zorluk içerisine girdiğini söyledi.

A+A-

Hayvan Üreticileri, dört dönemdir ürettikleri sütün parasını alamadığını söyledi. Geçmiş hükümetten başlayarak günümüze kadar gelen ödemelerin gecikmesi konusu, hayvan üreticilerinin büyük zorluklar içerisinde kalmasına sebep oldu.
UBP Hükümeti Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Hayvan Üreticileri’nin olarak vardıkları mutabakata göre, bir dönemlik ödemenin içeride kalması ön görülürken, gecikme dördüncü dönemi de kapsadı. Konu ile ilgili olarak Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları bir açıklamada bulundu. Naimoğulları geciken ödemelerin yaklaşık 23 milyon TL tutarına ulaştığını belirtirken, üreticilerin büyük zorluk içerisine sokulduğunu ifade etti.


“Dönem başına 6,5 milyon TL”
15 Haziran ile 14 Ağustos arasında herhangi bir ödeme almadıklarını belirten Naimoğulları, bu sürenin dört döneme eş olduğunu ifade etti. Dönem başına ortalama 6,5 milyon TL tutarında bir ödemenin beklendiğini kaydeden Naimoğulları, dört dönemdik gezilmedik kapı bırakmadıklarını ancak; bir sonuç alınamadığını vurguladı. Toplamda 23 milyon TL’ye yakın bir alacaklarının biriktiğini dile getiren Naimoğulları, özellikle navlun ve süspansiyon paralarının ödenememesinin, üreticiyi yok olma noktasına getirdiğini açıkladı.

Tanju KONURALP'in haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 2080 defa okunmuştur