1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yenicami kupayı istiyor
Yenicami kupayı istiyor

Yenicami kupayı istiyor

Emiroğlu: “Camiamız on yıldır kupaya hasret. Bu hasreti bitirmek istiyoruz”

A+A-

Kaya Emiroğlu

Süper Lig’i ikinci sırada bitiren Yenicami, on yıl sonra final oynayacağı Kıbrıs Kupası’nı kazanmak istiyor. Sezona kötü başlayan ancak son haftalara kadar şampiyonluk kovalayan siyah beyazlılar, kupada yıllar sonra ulaştıkları finali kazanarak on yıldır uzak kaldıkları kupayı müzelerine taşımayı amaçlıyorlar.

Emiroğlu: “ Camia on yıldır kupaya hasret”
Yenicami Antrenörü Osman Emiroğlu, camianın on yıldır kupaya hasret olduğunu hatırlarak finali kazanarak bu hasreti gidermek istediklerini vurguladı. Kupaya başından beri büyük önem verdiklerine işaret eden Emiroğlu, süper ligde iyi bir performans gösterdiklerini ancak ikinci olabildiklerini, kupayı kazanarak bu ikinciliği unutturmayı hedeflediklerini belirtti. “Kupayı kazanarak taraftarımıza armağan etmek istiyoruz.” diyen Emiroğlu, iyi bir motivasyonları olduğunu, son çalışmayı dün yaptıklarını ve maç saatini beklediklerini söyledi. Siyah beyazlılarda sezon kadrosundan cezalı olan Joseph dışında eksik bulunmuyor.

Beş kez şampiyon
Yenicami Ağdelen Kulübü futbol takımı tıpkı rakibi MTG gibi kupaya beş kez uzanmayı başardı. İlk kez 1962 yılında Baf Ülkü Yurdu’nu 5-2 yenerek kupayı kazanan siyah beyazlılar, daha sonra 1973’te 4-1’lik ve 1974’de 1-0’lık skorlarla Gönyeli’yi yenerek kupayı kazandılar. 1989 yılında 0-0 ve 3-2’lik skorlarla Doğan Türk Birliği’ni geçerek şampiyon olan Yenicami, son olarak 2003’te Mağusa Türk Gücü’nü 2-1 yenerek kupayı kazanmıştı.  Yenicami beş şampiyonluk dışında altı kez de final oynarken altı finalde 1958, 1969 ve 1970’te Çetinkaya’ya, 1961’te MTG’ye, 1978’te DTB’ne ve 1981’de Gençlik Gücü’ne yenilerek ikinci oldu.

Final yolculuğu
Yenicami kupanın ilk turunda Değirmenlik’i 2-0 yenerken, ikinci turda Yeni Boğaziçi’ni 5-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Küçük Kaymaklı’yı zorlu bir maç sonrasında 1-0 yenen siyah beyazlılar, yarı finalde de Bostancı Bağcıl’ı 3-0 yenerek finale yükseldiler.

Bu haber toplam 1107 defa okunmuştur