1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uyuşturucudan 5 kişi tutuklandı
Uyuşturucudan 5 kişi tutuklandı

Uyuşturucudan 5 kişi tutuklandı

Zanlı Hüseyin Özbayır kendini yerden yere vurdu…

A+A-

 

Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda 151 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ve yaklaşık 4 bin 34 adet uyuşturucu satışında kullanıldığına inanılan boş paket ele geçirildi. Polis ekiplerince düzenlenen operasyonda ise 1’i bayan 5 kişi tutuklandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan “Baby” lakaplı zanlı Hüseyin Özbayır, Osman Kapsıl, Bilgi Ulgar, Uğur Özbayır ve Osman Denizsev tahkikat maksatları bakımından poliste 1’er gün süreyle tutuklu kalacaklar. Zanlı Uğur Özbayır mahkemeye getirildiği sırada olay çıkararak “Beni öldürün” diye bağırdı.

Zanlı Hüseyin Özbayır kendini yerden yere vurdu…
Olayın tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 20 Mart tarihinde zanlı Hüseyin Özbayır ile Osman Kapsıl’ın tasarrufunda uyuşturucu madde olduğu yönünde bilgi alındığını belirtti. Özdesoy, zanlı Hüseyin Özbayır ile Osman Kapsıl’ın ZJP 079 plakalı araçla zanlı Hüseyin Özbayır’ın Maraşta’ki evinin önünde tespit edildiğini belirterek, polis ekiplerinin zanlıları alıkoymaya çalıştıkları sırada zanlı Özbayır’ın kendisini yolun kenarındaki kaldırıma atarak yerden yere vurduğunu açıkladı. Zanlı Hüseyin Özbayır’ın kendisini yerden yere vurduğu esnada cebinde bulunan 150 gr ağırlığındaki Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi yere boşalttığını açıklayan Özdesoy, zanlı Kapsıl’ın üzerinde yapılan aramada ise yaklaşık 1 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti. Zanlı Kapsıl’dan yapılan soruşturmada tasarrufundaki konu uyuşturucu maddeyi 20 Mart tarihinde Mağusa’da soyadını bilmediği bir kişiden 50 TL’ye aldığının öğrenildiğini belirten Özdesoy, zanlıya maddeyi satan kişinin de arandığını söyledi.

Evde binlerce boş paket bulundu…
Olayın tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, zanlı Hüseyin Özbayır’ın evinde, evde bulunan zanlı Bilgi Ulgar, Uğur Özbayır ve Osman Denizsev’in huzurunda yapılan aramada ise uyuşturucu tartımında kullanılan 1 adet hassas terazi, lavabo içinde uyuşturucu madde içerdiğine inanılan 2 adet sarma sigara izmariti ve çok az miktarda uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Özdesoy, ayrıca evde ve evin etrafında yapılan aramada ise yaklaşık 4 bin 34 adet uyuşturucu satışında kullanıldığına inanılan boş paket bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Özdesoy, tüm zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacaklar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Hüseyin Özbayır, Osman Kapsıl, Bilgi Ulgar, Uğur Özbayır ve Osman Denizsev’in tahkikat maksatları bakımından 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.
 

Gamze BAYKUR

Bu haber toplam 4328 defa okunmuştur