1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. "UBP'DE İKİNCİ TUR YOK"
"UBP'DE İKİNCİ TUR YOK"

"UBP'DE İKİNCİ TUR YOK"

UBP’de Kurultayı yöneten Divan Başkanı Zorlu Töre UBP'de her iki adayın da adaylıktan çekildiğini açıklandı

A+A-

UBP'nin Cumartesi yapılması öngörülen kurultayında Parti Genel Başkanlığı için yarışacak Faiz Sucuoğlu ile Hasan Taçoy, adaylıktan çekildi. Kurultay ertelendi.

"ERTELEME DEĞİL, İPTAL DEĞİL, BU KURULTAY BAŞKAN SEÇEMEDİ"

Uzun süren Ulusal Birlik Partisi Meclis Grubu toplantısını ardından 11. UBP Kurultayı’nın “yapılmayacağı” açıklandı.

UBP Genel Merkez’de toplantının ardından açıklama yapan Kurultayı yöneten Divan Başkanı Zorlu Töre UBP'de her iki adayın da adaylıktan çekildiğini açıklandı, “İkinci tur yapılamayacak” dedi.

Töre, partinin yetkili organının yeniden kurultay tarihi tespit edeceğini söyleyerek şunları anlattı: “İkinci tur yapılamıyor. Bunun sebebini var mıdır, yok mudur. Kendileri bize adaylıktan çekildiklerini açıkladılar. Divan olarak biz bu durumu yeniden değerlendireceğiz. Bu kurultay bir başkan seçememiştir. Bir dosya düzenleyip, bunu bir rapor halinde parti merkezine vereceğiz. Bu erteleme değildir, bir iptal da değildir. Bu kurultaydan bir genel başkan çıkmadı. 45 gün içerisinde yeni bir kurultay yapılacak”

Töre’nin kısa açıklamasının ardından basına açıklama yapan  UBP Genel Sekreteri Ersan Saner adaylıktan çekilen Faiz Sucuoğlu ve Hasan Taçoy’u “bu cesaretlerinden ötürü” kutladı.

Saner, her iki aday ile birlikte fotoğraf da çektirerek kararlarının hayırlı olmasını diledi.

uu-025.jpg

YENİ KURULTAY TARİHİ BELİRLENECEK 

Töre, partinin yetkili organlarının yeni bir kurultay tarihi belirleyeceğini, bunun tüzüğe uygun olarak yapılacağını Siyasal Partiler Yasası ve UBP Tüzüğü’nün bunu emrettiğini söyledi. 

SANER SORULARI YANITLADI

Açıklamalar ardından soruları da yanıtlayan Hazma Ersan Saner, toplantının gergin geçtiği yönünde söylenenlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti. 
Saner, bundan sonraki sürecin tüzüğe göre yapılacağını ifade ederek, tüzüğe göre Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı olmasıyla partinin 45 gün içinde kurultaya götürülmesi gerektiğini, dolayısıyla sürecin tüzüğün emrettiği şekilde ilerleyeceğini belirtti. 

HÜKÜMET KURMA ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK 

Kurultay öncesinde hükümet kurma çalışması başlayacağını, Cumhurbaşkanının görevi tevdi ettiği takdirde, tüzük gereği Genel Başkan vekiline bu konuda yetki vermesinin onayladığını anlatan Saner, bugünkü toplantıya katılan herkesin tüzüğün gereklerinin yerine getirilmesi konusunda hemfikir olduğunu kaydetti.  
Konuşmaların sonunda iki adaya birlikte kürsüye çıkan milletvekilleri, birlik beraberlik mesajı verdi. 

Bu haber toplam 4730 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler