1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Turenicova’ya Madalya
Turenicova’ya Madalya

Turenicova’ya Madalya

Slovakya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Anna Turenicova, Güney Kıbrıs Rum Meclisi tarafından gümüş madalya ile onurlandırıldı

A+A-

 

Görevi sona erdiği için yakın zamanda adadan ayrılacak olan Slovakya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Anna Turenicova’nın, Güney Kıbrıs Rum Meclisi tarafından gümüş madalya ile onurlandırıldığı haber verildi.

Fileleftheros gazetesine göre, dün gerçekleştirilen törende konuşan Güney Kıbrıs Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, madalyanın, Kıbrıs’ta yaptığı değerli çalışmaların derin takdir göstergesi olarak, Turenicova’ya verildiğini belirtti.

Slovakya’nın, Kıbrıs sorununun çözümü yönündeki çabalara verdiği desteğe işaret ederek, bu konuda ve adanın yeninden birleşmesi yönündeki çabalarına katıklarından dolayı Turenicova’ya teşekkürlerini sunan Omiru, konuşmasında, Turenicova’nın, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi partileri yeniden yakınlaştırıcı görüşmelerdeki kişisel çabalarına da değindi.

Turenicova ise Omiru’ya sözlerinden dolayı teşekkürler ederek, madalyanın “mükemmel ikili ilişkilerin bir sembolü” olduğunu belirtti.(tak

Bu haber toplam 1562 defa okunmuştur