1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Trafik için işbirliği
Trafik için işbirliği

Trafik için işbirliği

Lefkoşa Türk Belediyesi ve Trafik Kazalarını Önleme Derneği ortak çalışma kararı aldı

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı’yı kabul ederek bir süre görüştü. Kabulde trafik eğitmeni Vedia Gürkan da hazır bulundu.

Avcı: Fellahoğlu’nun göreve gelmesiyle içimizde umut ışığı yandı
Görüşmede ilk sözü alan dernek başkanı Mehmet Avcı, ilk olarak Fellahoğlu’na belediye başkanlığı görevinde başarılar diledi. Belediye Başkanı ile çalışmalarının eskiye dayandığını, kimse trafikle ilgilenmezken birlikte bu yola baş koyduklarını anımsatan Avcı, Kadri Fellahoğlu’nun milletvekilliği döneminde de mecliste bulunduğu komitelerde trafik konusunda hep doğru kararları ürettiğini belirtti.
Geçmiş dönemlerde Lefkoşa’daki trafik düzenlemelerinin her bölgeye örnek olduğunu, Başkent’in trafik konusunda öncülük yaptığını belirten Avcı, şu anda böyle bir durumun kalmadığının altını çizdi.
Avcı, Fellahoğlu’nun göreve gelmesi ile bu konuda içlerinde bir umut ışığı yandığını ifade ederek, şartların elvermesini ve düzenli bir trafik anlayışının yerleşmesini temenni ederek, üzerlerine düşen her konuda katkı koymak istediklerini sözlerine ekledi.

Fellahoğlu: İlgili birimimiz ile çalışmalara başladık
LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu da Mehmet Avcı gibi yıllarını trafiğe vermiş, gönüllü olarak ciddi çalışmalar yapmış değerli insanların olmasının önemine değinerek, meclisten sonra belediyede de işbirliği halinde çalışma zamanının geldiğini ifade etti.
TKÖD’ün çalışmalarının birçok hayat kurdardığını ifade eden Fellahoğlu, “Her etkinlikten sadece bir kişi bile etkilense, bu sayı onları yüzleri bulmuş demektir. Özellikle alkollü ve süratli araç kullanmama, eminiyet kemeri takma konusunda halkı bilinçlendirme çabalarınız, insan hayatını kurtaran bir noktaya gelmiştir” dedi.
LTB’de göreve geleli henüz 2 ay olmadığnı, ancak temel problemleri çözebilme adına ciddi çalışmalar içerisine girdiklerini aktaran Fellahoğlu, 7 yıldır ödenmeyen İhtiyat Sandığı, 2 yıldır ödenmeyen Sosyal Sigorta primleri, 2 aylık maaşını alamayan çalışanlar ve kadrosuzların bu temel sorunları oluşturduğunu hatırlattı.
Bu sorunların çözümünün tek taraflı olamayacağını, devlet, belediye yönetimi, çalışanlar ve bankalar gibi çeşitli tarafların olduğunu ifade eden Kadri Fellahoğlu, “Her türlü olumsuzluğa rağmen umut canlanmaya başladı” dedi.
Trafik konusuna büyük önem verdiğini, bu konuda ilgili birimle çalışmalara başladıklarını, eldeki imkanlara göre hareket etmeye çalıştıklarını aktardı.
İlk iş olarak engellilere ait park yerlerinin çizgilerini yeniden çizdiklerini ve engelliler haricinde buralara park edenlere ceza yazacaklarını ifade eden Fellahoğlu, ilerleyen dönemlerde imkanlarını zorlayarak yollardaki çizgilerden yaya geçitlerine kadar çizim çalışmalarına başlamak istediklerini aktardı. YD

Bu haber toplam 1362 defa okunmuştur