1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Telefonlar dinleniyor mu?"
Telefonlar dinleniyor mu?

"Telefonlar dinleniyor mu?"

Soyer, “Sorularımı yineliyorum. Telefonlar dinleniyor mu? Gereken teknik alt yapı var mı? İddia edildiği gibi telefon dinleme amaçlı, tam donanımlı otomobil var mı? Varsa, hangi kuruluşun envanterine kayıtlıdır? Bunların yanıtını bekliyorum” dedi.

A+A-

CTP-BG Milletvekili Ferdi Sabit Soyer mecliste, ekonomi ve siyasi gelişmelerle ilgili gündem dışı konuşma yaptı. Soyer, UBP’deki iç kavgalarla ilgili “Kıbrıs’ta olduğu gibi, fiilen ateşkes söz konusu olduğu halde anlaşma yapılmadığı için herkes hazır olda birbirlerini mazgal deliğinden gözler” esprisiyle başladı.

Türkiye’deki çözüm süreci ve Anayasa değişikliği tartışmalarına değinen Soyer, Türkiye’nin bu konuda attığı cesaretli adımların takdir edilmesi gerektiğini söyledi. Soyer, “Bizde ne var? Ciddi yapısal sorunlar kimsenin gündeminde değil. Dinamik üremeyen yerde gelişme durur. Biz bunu yaşıyoruz” dedi.

Soyer, NATO Genel Sekreteri Rasmussen’in Kıbrıs ile ilgili açıklamasının önemine vurgu yaparak, bu konunun da gündemin esas konusu olmamasının düşündürücü olduğunu kaydetti.

Ferdi Sabit Soyer, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun “telefonlarım dinleniyor” yönündeki açıklaması üzerine Meclis’te sorduğu soruya, polisin, “böyle bir şey yapılmaz” yönünde yanıt verdiğini söyledi.

Soyer, yasalarda buna imkan sağlayacak düzenlemeler bulunduğuna işaret ederek, polisin verdiği yanıtla işi savuşturduğunu söyledi. Aldığı kısa yanıtı yetersiz bulduğunu kaydeden Soyer, “Sorularımı yineliyorum. Telefonlar dinleniyor mu? Gereken teknik alt yapı var mı? İddia edildiği gibi telefon dinleme amaçlı, tam donanımlı otomobil var mı? Varsa, hangi kuruluşun envanterine kayıtlıdır? Bunların yanıtını bekliyorum” dedi.

Ferdi Sabit Soyer, sivilleşme ve demokratikleşme talebinin, Türkiye’de hazırlanan raporlarda yer almasına rağmen Kıbrıslı Türklerin gündeminde bulunmadığına işaret ederek, bu konunun gündemin esas meselesi olması gerektiğini söyledi.

Soyer, TC Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın “Sizin için hazırlattık” dediği raporlar ve içeriklerinden haberdar olmamaktan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.


(tak/yd)

Bu haber toplam 1531 defa okunmuştur