1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Tekrarlanmamasını dilerim”
“Tekrarlanmamasını dilerim”

“Tekrarlanmamasını dilerim”

Mağusa Türk Gücü U15 futbol takımının, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından turnuva dışı bırakılmasına bir tepki de CTP'den geldi

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine Türkiye’ye giden Mağusa Türk Gücü (MTG) U15 futbol takımının, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından turnuva dışı bırakılmasına bir tepki de Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’ndan geldi. Yorgancıoğlu, yaşananları talihsizlik olarak nitelendirdi.

15 yaş altındaki sporcuların Türkiye’deki bir festivalde bile turnuvaya katılamamalarından duyduğu üzüntüyü belirten CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, “Türkiye Futbol Federasyonu gençlerimizin yolunu açmaya çalışması gerekirken engelleme için elinden geleni yapmaktadır. Kilometrelerce yol giden çocuklarımızın son anda turnuva dışı bırakılmaları çok üzücü. Bu kötü olayın bir daha yaşanmamasını, tekrarlanmamasını dilerim” dedi ve Türkiye ile her konuda düzeyli ve saygın ilişki için mücadele edeceklerinin sözünü verdi.
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) gerek Türkiye Futbol Federasyonu’na ve gerekse siyasilere tepkisini anlayabildiğini de belirten CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, bugüne kadar gerek dünkü gibi KTFF’nin herhangi bir resmi açıklaması ve gerekse kendilerine doğrudan verilen herhangi bir bilgi olmadığına işaret etti. Yorgancıoğlu, bu yaşananların Kıbrıs sorununun çözümünün ne denli önemli olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çekti.

Bu haber toplam 960 defa okunmuştur