1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sivrisinek mücadelesi sürüyor
Sivrisinek mücadelesi sürüyor

Sivrisinek mücadelesi sürüyor

LTB son dönemde artış gösteren sivrisinek oluşumuna müdahalesini yoğunlaştırdı

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi son dönemlerde yoğun bir artış gösteren sivrisinek oluşumu ve buna bağlı şikayetleri değerlendirerek çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında özellikle yoğun şikayet alan Taşkınköy, Göçmenköy ve Hamitköy başta olmak üzere tüm bölgelerde haftasonları da dahil olmak üzere yaşanan soruna müdahale ediliyor.

Tespit edilen kaynaklara müdahale ediliyor
Özellikle Mayıs ayı içerisinde yağan sağanak yağmurların oluşturduğu su birikintilerinin sivrisinek oluşumunun ana etkeni olduğu ifade edilen açıklamada, tüm bu kaynakların tespiti için yoğun bir mesai harcandığı bilgisi verildi. Tespit edilen bazı kaynakların belediye sınırları dışında olması nedeni ile erken müdahale şansı bulunmadığı ifade edilen açıklamada, bu kaynaklardan bir bölümünün biyloljik lavrasit ile ilaçlandığı, bir bölümünün ise toprakla örtülmek süreti ile kapatıldığı bilgisi verildi.

Tüm bölgelere alan ilaçlaması yapılıyor
Çevre İlaçlama ve Mezbaha Şubesi Amiri Veteriner Hekim Erkut Özgoray, konu ile ilgili bir açıklama yaparak, geçmiş yönetim döneminde gerek maddi, gerekse de araç ekipman sıkıntısı nedeni ile problemin büyüdüğünü dile getirerek, belediye ekiplerinin sıkıntıyı giderebilme adına yoğun bir çaba sarf ettiğini söyledi.
Yaşanan sıkıntının en aza indirilmesi için bölgesel olarak alan ilaçlamasını geçici olarak sıklaştırılarak yapmaya başladıklarını da kaydetti.
Özgöray vatandaşlara da çağrıda bulunarak evlerinin etrafında bulunan kap, kova, varil de dahil su biriken her türlü kaynağı kurutmasının veya açıkta tutmamasının önemli olduğunu belirtti. Buna ek olarak vatandaşların sinek oluşumuna imkan veren su birikintilerini Alo 185 Şikayet Hattı’nı arayarak bildirmesinin çalışmalara büyük katkı koyacağını belirtti.

Bu haber toplam 1198 defa okunmuştur