1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Meclis'e 'temaslı personel' arası... "10 gün izole olacaklar"
Meclis'e 'temaslı personel' arası... "10 gün izole olacaklar"

Meclis'e 'temaslı personel' arası... "10 gün izole olacaklar"

Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu bugünkü meclis toplantısının yapılamayacağını açıkladı: "Meclis çalışanlarının bir kısmı temaslı, bu nedenle toplantı olmayacak"

A+A-

Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu bugünkü meclis toplantısının yapılamayacağını açıkladı.

Sennaroğlu, Cumhuriyet Meclisi Genel Sekreterliği Örgütünde çalışan personelin bir kısmının, bağlı oldukları bazı sendikalar aracılığı ile 14 Nisan 2021 tarihinde greve katıldıklarını ve sonrasında da sendika başkanları ile toplu halde kapalı ortamda bulunduklarını söyledi.

 "Bu toplantıda bulunan bir sendika başkanının pozitif olduğu bilgisi daha sonra duyurulmuştur. Grev hakkını kullanan personelin dün itibarı ile PCR testleri negatif çıkmıştır. Ancak on gün daha bu personelin tedbir amaçlı izole edilmeleri ve Sağlık Bakanlığından alınan bilgi doğrultusunda, 21 ve 28 Nisan 2021 tarihlerinde PCR testlerini de yenilemeleri gerekmektedir" diyen Sennaroğlu,  bu durumun Genel Kurul çalışmalarını da etkilemiş olduğunu ve bugün toplanması gereken Genel Kurul'un yapılamadığını kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan Meclis Başkanı şu ifadeleri kullandı: "İçtüzüğün 161’inci maddesi Genel Kurulda tutanak tutulması ve düzeltilmesine ilişkin kuralları içermektedir. Bu madde uyarınca, Genel Kurulda tam tutanak tutulmakta ve tam tutanak da stenograflarca ve ses alma ve görüntülü kayıt sisteminin yardımıyla yapılmaktadır. Bahse konu teknik personelin izole edilmeleri nedeniyle tam tutanak tutulmasının veya ses kaydı alınmasının bu şartlarda mümkün olamayacağı kanaatiyle Genel Kurulun bugünkü toplantısı açılamamıştır" 

"Meclis 10  gün toplanmayacak"

Öte yandan Cumhuriyet Meclisi’nde görevli tüm stenolara 29 Nisan’a kadar idari izin verilmesi nedeniyle  Meclis'in, 29 Nisan’a kadar teknik olarak toplanamayacağı ifade edildi. 

Erek Çağatay'ın pozitif olması toplantıyı geciktirmişti

Bu arada HP Milletvekili Erek Çağatay’ın COVID-19 testinin pozitif çıkmasının ardından gözler bugünkü Meclis Genel Kurulu’nun yapılıp, yapılmayacağına çevrilmişti.

Sabah saatlerinde YENİDÜZEN’e konuşan Meclis Başkanı, UBP Milletvekili Önder Sennaroğlu, “Şu anda konuşuyoruz, değerlendiriyoruz” demişti. 

İşte gün içinde mecliste yaşananlar:

Sennaroğlu, parti başkanlarıyla görüşüyor

14.45 Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, toplantının yapılmayacağını açıkladı. 

11.30 Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, parti başkanlarının yer aldığı Danışma Kurulu’nu topladı.

Toplantının az önce başladığı öğrenildi.

Toplantıda Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısının yapılıp, yapılmayacağı ve bundan sonraki süreçle ilgili görüş alışverişinde bulunuluyor.

13.40 Meclis Genel Kurulu’nun toplanıp toplanmayacağı hala netleşmedi. Erken seçim tarihine ilişkin yasa tasarısı ve önerilerinin ivediliğinin görüşüleceği bugünkü Genel Kurul’un saat 10.00’da toplanacağı açıklansa da toplantı henüz başlamadı.

Başbakan Ersan Saner’in Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, UBP’li vekil ve bakanlarla toplantıda olduğu öğrenildi.

Muhalefet vekilleri ise saatlerdir Meclis’te bekliyor.

 

13.55  Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, Meclis’te görevli stenoların COVID-19 testi pozitif çıkan KTAMS Başkanı Güven Bengihan ile ‘temaslı’ olduğunu söyledi, personel yokluğu nedeniyle Meclis’in toplanmayacağını açıkladı.

YENİDÜZEN’e konuşan Sennaroğlu, bugünkü toplantıda erken seçime ilişkin öneri ve tasarıların görüşüleceğinin sorulması üzerine ise “Onun bir haftası daha var, bir hafta sonra da görüşülebilir” dedi.

Sennaroğlu, Seçim ve Halk Oylaması Yasası’na göre Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı boşalan vekillik ile ilgili ara seçiminin 27 Haziran’da yapılması gerektiğini söyledi.

Yasaya göre 27 Nisan'a kadar da ara seçime karar verilmesi gerektiğine işaret eden Sennaroğlu, hükümetin ilgili yasayı değiştirmeye yönelik hazırlık içerisinde olduğunu aktardı.

Sennaroğlu, “Hükümet, yasada Haziran’da seçim yapılır emrini değiştirecek yasa tasarısı hazırlığında. Yoksa ara seçim yapılacak” dedi.

Bu haber toplam 3416 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler