1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Muhalefet tepki gösterdi: “Hükümet erken seçimden kaçıyor”
Muhalefet tepki gösterdi: “Hükümet erken seçimden kaçıyor”

Muhalefet tepki gösterdi: “Hükümet erken seçimden kaçıyor”

Muhalefet Meclis’te ortak açıklama yaptı, Azınlık Hükümeti’nin erken seçim tarihinin belirlenmesinden kaçmak için Meclis’i kilitlediğine işaret etti.

A+A-

Muhalefet Meclis’te ortak açıklama yaptı, Azınlık Hükümeti’nin erken seçim tarihinin belirlenmesinden kaçmak için Meclis’i kilitlediğine işaret etti.

CTP, HP ve TDP, Meclis Genel Kurulu’nun açılmaması, çalışanların ‘temaslı’ olduğu gerekçesi ile idari izinli sayılması üzerine açıklama yaptı, Meclis çalışmalarına istisnalarla devam edilebilecekken, Hükümet’in erken seçim tarihini 2022’ye atmaya çalıştığının altını çizdi.

Özyiğit: “Hükümet ayak oyunları ile ömrünü uzatmaya çalışıyor”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Meclis Başkanlığı yapısının alet edildiğini ve Meclis’in ayak oyunları ile açılmadığını savundu. Meclis çalışanlarının sağlıklarının riske atılmasını istemediklerini ancak ‘temaslı’ durumunun Hükümet’in ömrünün uzatılmasına ayak oyunları ile alet edildiğini ifade etti. Özyiğit, “Halk kararını kendi verecek” dedi.

oz1-004.jpg


Manavoğlu: “Hükümet’i aklıselime davet ediyoruz”

HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, muhalefet olarak nisaba destek vereceklerini ve erken seçim için de son tarif olan bugün Meclis’in toplanmasını sağlayacaklarını ancak Hükümet’in hukuksuzluğa sebep olduğunu savundu. Hükümet’in Anayasa’ya aykırı davrandığına da işaret eden Manavoğlu, aklı selime davet etti.

guls-002.jpg


 

Erhürman: “Bütün dert seçimi 2022’ye ertelemek”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Hükümet’in seçimden kaçmak için Meclis iradesine darbe vurduğuna işaret etti. Meclis çalışmalarında istisnalar yaratılabilecekken Meclis Başkanı’nın Hükümet’le toplanarak oyçokluğu ile Meclis Çalışanları’nın idari izinli sayılacağı bir karar ürettiğini söyleyen Erhürman, bütün derdin seçimi 2022’ye ertelemek olduğunun altını çizdi.

tuf-010.jpg

“Erhürman’ın ifadeleri şöyle:

“Meclis çalışanları hukuka aykırı bir şekilde idari izinli sayıldı”

Ülkede ekonomik ve sağlık anlamında ciddi sorunlar bulunulan bir dönemde bir milletvekili için seçime gidilmemesi gerektiğinin altını çizen CTP lideri Tufan Erhürman, hükümetin Meclis Başkanı’yla birlikte yaptığı toplantıda hukuka aykırı bir karar alarak meclis çalışanlarını idari izinli saydığını açıkladı. Hükümetin bununla da sınırlı kalmayıp Meclis çalışmalarını 10 gün ertelemek suretiyle oy çokluğuyla karar ürettiğini belirten Erhürman, bu kararın yürürlükte olmadığını çünkü kararın Meclis Genel Kurulu’nda alınmadığını söyledi.

“Bütün dertleri seçimi Nisan 2022’ye ertelemek”

Azınlık hükümetinin kendi yazdığı programda erken seçim tarihinin 2021 yılının Ekim ayı olarak yazdığını anımsatan ana muhalefet lideri Tufan Erhürman, Meclis Başkanlığı seçimlerinde yaşanan sıkıntıları da anımsattı. Erhürman, Başbakan Saner’in kürsüden muhalefete yönelik “Tarihi belirleyin, Ekim’den önce seçimi yapalım” dediğini ancak bu karardan geri adım atarak Nisan 2022’nin işaret edildiğini vurguladı. Hükümetin seçimi 2022’ye ertelemek için hiçbir kural tanımadığını kaydeden Erhürman, “Ne anayasayı ne meclisi tanıyorlar. Meclisin iradesine ve ülkenin bütün kurumsal yapısına darbe vurmayı dahi fütursuzca göze alacak kadar kendilerinden geçtiler. Amaç verdikleri sözleri tutmayıp seçimi 2022’ye kadar uzatıp kendi iç meseleleri dolayısıyla bütün ülkeyi kaosa sürüklemek” dedi.

“Ülkeyi Temmuz 2022’ye kadar icraat yapamaz hale getirecekler”

2022 yılının Haziran ayında yerel seçimler yapılacağına dikkat çeken Tufan Erhürman, Haziran 2022’de seçim demek, Nisan ayında seçim yasaklarına girmek demektir. Nisan ayında da erken seçim yapılacaksa Şubat ayında yine seçim yasaklarına girilecek demektir. Bütçenin açılışı da Şubat’tır. Önerdikleri tarihe göre ülke, Temmuz 2022’ye kadar hiçbir icraat yapamaz hale getirilecek. Bu kadar sorumsuz ve fütursuz davranıyorlar” dedi. Hükümetin tek derdinin kurultay yapıp iktidarda kalma olduğunu ifade eden Erhürman, “Biz muhalefet partileri olarak buna göz yumma niyetinde değiliz. Bıçak kemiğe dayanmış durumdadır. Biz CTP olarak yarın parti meclisini toplayıp güncel gelişmeleri değerlendireceğiz ve bundan sonraki yol haritamızı belirlemek zorundayız” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2231 defa okunmuştur
İlgili Haberler