1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sayıştaylık göreve çağrıldı!
Sayıştaylık göreve çağrıldı!

Sayıştaylık göreve çağrıldı!

Mehmetçik Belediyesi’nin 7 Meclis Üyesi, belediyede yaşanan “kanunsuz ve hukuk dışı” uygulamaları Sayıştaylığın denetlemesi için Yüksek İdare Mahkemesi’nden talepte bulundu.

A+A-

Didem MENTEŞ

Mehmetçik Belediyesi’nin 7 Meclis Üyesi, Mehmetçik Belediye Başkanı Beyazıt Adalıer’in “kanunsuz ve hukuk dışı” kararlar alıp, çalışmalar yaptığı gerekçesiyle Yüksek İdare Mahkemesi (YİM)’e dava dosyalamasının ardından dün de Sayıştaylığın görevini yerine getirmesi için YİM’den talepte bulundu.
Mehmetçik Belediyesi 7 Meclis Üyesi adına Naim Zorali, Avukat Hasan Alkan aracılığıyla yapılan usulsüzlüklerin Sayıştaylığa bildirilmesine rağmen gerekli denetimi yapmadığı gerekçesiyle Sayıştaylık hakkında Mandamus emri talebinde bulundu. Balkan, belediyenin gelir ve giderleriyle ilgili Sayıştaylığın incelemede bulunması için Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvuru yaparak, sonucun beklenileceğini açıkladı. Avukat Alkan, mahkemenin talebi dikkate alması durumunda, Sayıştaylık yetkilisinin mahkemeye gelerek “görevini neden yapmadığı” konusunda izahatta bulunacağını söyledi.

Belediye hakkında dava dosyalanmıştı
Mecis üyeleri Naim Zorali, Olgun Kahyaoğlu, Hasan Hüryol, Aycan Canlp, Havva Karaçalı, Mahmut Yolsal ve Rifat Öncel önceki gün de Avukat Boysan Boyra aracılığıyla Belediye Başkanı Beyazıt Adalıer’in 15 Kasım 2011 yılından beri, DP’li Meclis Üyesi ile keyfi kararlar alarak, uygulamalar yaptığını gerekçesiyle YİM’de dava dosyalamıştı. Ayrıca Belediye Başkanı Adalıer’in dava görüşülünceye kadara başka kararlar almaması için de ara emri başvurusunda bulunmuştu.
Avukat Boyra, yapılan usulsüzlüklerin İçişleri Bakanlığı’na ve Sayıştaylığa bildirilmesine rağmen resmi bir işlem yapılmadığını belirterek, Sayıştaylık aleyhine dava açacaklarını söylemişti.
Avukat Boyra’nın asistanı Avukat Hasan Alkan ise dün Sayıştaylığın yapması gereken denetlemeyi yerine getirmediği için Yüksek İdare Mahkemesi’ne talepte bulunduklarını açıkladı.

Bu haber toplam 1730 defa okunmuştur