1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Posta hırsızları aranıyor!
Posta hırsızları aranıyor!

Posta hırsızları aranıyor!

Güzelyurt Terminali içindeki Posta Dairesi Şubesi’nde 23 Nisan Salı gecesi meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili soruşturma sürerken, şüpheli olarak gözaltına alınan Betül Eğilmez ve Şaziye Bingöl “suçla bağlantıları olmadığı” gerekçesiyle serbest bırak

A+A-

Didem MENTEŞ

Güzelyurt Terminali içindeki Posta Dairesi Şubesi’nde 23 Nisan Salı gecesi meydana gelen 21 bin 384 TL’lik hırsızlık olayıyla ilgili şüpheli olarak tutuklanan iki şahıs “suçla bağlantıları olmadığı” gerekçesiyle serbest bırakıldı. Posta Dairesi’nin Güzelyurt Terminal şubesine, 18 yıllık personel Betül Eğilmez ile 8 yıllık çalışan Şaziye Bingöl “şüpheli” olarak polis tarafından gözaltına alınmıştı. Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde sözlü ifadelerine başvurulan şahıslar dün öğle saatlerinde “suçla bağlantıları olmadığı” gerekçesiyle serbest bırakıldı. Güzelyurt polisi, paralarla ortadan kaybolan şüphelileri aramayı sürdürüyor.

Anahtar çekmeden alınmıştı
Olayın ardından soruşturma başlatan polis, terminal şubesinde çalışan Betül Eğilmez ile Şaziye Bingöl’ü ifadelerini almak üzere gözaltına aldı.
İddialara göre, Posta Dairesi’nin Güzelyurt Terminal şubesine, 18 yıllık personel Betül Eğilmez ile 8 yıllık çalışan Şaziye Bingöl bakıyordu. Elde edilen bilgilere göre, kasanın anahtarından sorumlu olan Betül Eğilmez, anahtarı şubenin çekmecesinde bırakmıştı.
23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısı ile havale edilmek için kasada bekletilen 21 bin 384 TL resmi tatil olması dolayısı ile bankaya aktarılamamıştı. Posta Dairesi’nin Güzelyurt Terminal şubesinde görevli olan Betül Eğilmez ile Şaziye Bingöl’ün baktığı öğrenildi. Olaydan önce kasanın anahtarından sorumlu olan Betül Eğilmez, anahtarı şubenin çekmecesinde bıraktığı iddia edilmişti.
Gece yarısı meydana gelen olayda, hırsız veya hırsızların, kasanın anahtarını çekmeceden alarak havale paralarını çalıp kayıplara karıştı.

Bu haber toplam 2235 defa okunmuştur