1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Öğretmenlerden kınama
Öğretmenlerden kınama

Öğretmenlerden kınama

Lefkoşa Vakıf Anaokulu, Yeniyüzyıl Anaokulu, Şht. Yalçın İlkokulu, Şht. Tuncer İlkokulu, Gülenyüzler Anaokulu ve Esentepe ilkokullarının elektriği kesildi

A+A-

KTÖS, bugün yayımladığı basın bildirisiyle, altı ilkokulun elektriğinin, borcundan dolayı,  kesildiğini duyurdu.

KTÖS’ün konu ile ilgili açıklaması şöyle:

Sendikamız yıllardan beri kamusal değerlere sahip çıkmakta özelleştirmenin tam karşısında yer almakta bu anlamda Kıb-Tek’in kamusal yapısının da devamını savunmaktadır.

Durum böyle iken 5 Haziran 2013 tarihinden itibaren çocuklarımıza eğitim vermekten başka bir görevi bulunmayan ilim-irfan yuvası devlet okullarımızın elektrikleri akıl almaz bir kararla kesilmektedir. Lefkoşa Vakıf Anaokulu, Yeniyüzyıl Anaokulu, Şht. Yalçın İlkokulu, Şht. Tuncer İlkokulu, Gülenyüzler Anaokulu ve Esentepe ilkokullarının elektriğinin kesildiği bilgimize gelmiştir. Okulların en yoğun tempo ile çalıştığı kermes, diploma, sergi ve müsamere hazırlıklarının yapıldığı bu dönemde çocuklarımız ve öğretmenlerimizin faaliyetlerinin engellenmesini esefle kınıyoruz.

Kıb-Tek, kamusal hizmetlerin verilmesi için oluşturulmuş bir kurumdur. Kamusal Eğitim kurumları ve sağlık kurumlarının elektriğinin karşılanması ise para ile ölçülmemelidir. Özel sektör, özel okullar, özel hastaneler ve diğer tüm özel işletmeler kullandıkları kadar elektriğin karşılığını ödemelidir. Affedilmemeli ve vergilendirilmelidirler. Ancak devlet okulları, devlet hastaneleri para ile ölçülemeyen bir hizmet vermektedirler.

Kullandıkları elektriğin parasal bir karşılıkla talep edilmesi yeterince sorunlu bir durum yaratırken, borcundan dolayı elektriklerinin kesilmeye başlanması Kıb-Tek’in bu görevini kamusal anlamda yerine getirmeyeceğinin de göstergesidir. Kamusal özelliğini yitirdiği anda Kıb-Tek’in de herhangi bir özel şirketten farkı kalmayacaktır. Tarafımızca da bu şekilde nitelendirilecektir. İlgililere ve tüm kamuoyuna saygı ile duyurulur

Bu haber toplam 1695 defa okunmuştur