1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. ODTÜ Kıbrıs Yeşil Beyin’de final heyecanı dorukta
ODTÜ Kıbrıs Yeşil Beyin’de final heyecanı dorukta

ODTÜ Kıbrıs Yeşil Beyin’de final heyecanı dorukta

ODTÜ Kıbrıs Kampusunun yedincisini düzenlediği “Yılın Yeşil Beyni” yarışmasında final heyecanı

A+A-

ODTÜ Kıbrıs’ın çevre, enerji ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği konusunda farkındalık yaratmak üzere bu yıl yedincisini düzenlediği “Yılın Yeşil Beyni” uluslararası proje yarışmasında final heyecanı başladı. Yarışma; ODTÜ Kıbrıs’ın, tüm Orta Doğu coğrafyasında lider konumdaki “Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı” tarafından düzenleniyor. Yarışmanın düzenlendiği 6 yıl boyunca, sayısız ülkeden katılımcı ve dereceye girenler, heyecanlı final sunumlarını Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirdi. Bu yıl yarışmaya 14 ülkeden gelen 254 başvuruyu titizlikle inceleyen jüri heyeti lise ve üniversite seviyesinde ise beşer projenin finalde yarışmaya hak kazandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı ve Garanti Bankası Sponsorluğunda Büyük Final

Finalde yarışmak üzere seçilen 10 takım final sunumlarını 4 Ekim 2018 Perşembe günü ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirecek. Sabah 09.00’da başlayacak program kapsamında sabahtan öğlene kadar lise grupları, öğlenden sonra ise üniversite grupları sunumlarını yapacak. Sunumlar farklı üniversitelerden katılımcıların oluşturduğu 5 kişilik jüri heyeti önünde gerçekleştirilecek. Kazananlar ise 5 Ekim 2018 Cuma akşamı gerçekleştirilecek Akademik Yıl Açılış Töreni’nde ilan edilecek.

Final aşamasında Cumhurbaşkanlığı ve Garanti Bankası sponsorluğu ile güçlenen Yılın Yeşil Beyni organizasyonu kapsamında final sunumu yapacak 10 takımın tüm üyeleri bütün masrafları ODTÜ Kıbrıs tarafından karşılanacak şekilde Kuzey Kıbrıs’a gelecek ve burada ağırlanacak. Sunum için adamıza gelen proje sahipleri, Kuzey Kıbrıs turu ile adamızı da tanıyacak.

Lise seviyesinde finalde yarışacak 5 projenin tamamı Türkiye’deki farklı liselerin takımlarına ait. 5 projenin finalde yarışacağı üniversite seviyesinde ise finalistler İtalya, Endonezya ve Malezya’dan.

Prof. Dr. Baykal: “Gerçek Kazanan Sürdürülebilirlik Bilinci”

Dünyanın 21. yüzyıldaki en önemli sorunlarından birisinin, sürdürülebilirlik ve çevre bilinci olduğunu vurgulayan ODTÜ Kıbrıs Kampus Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal, “İlk kez altı yıl önce, bu küresel sorunla ilgili farkındalığı artırma ve özellikle genç neslin konuyla ilgili bilincini geliştirme hedefiyle bu yarışmayı düzenledik. Başvuruların her yıl artması, yarışma misyonumuz açısından doğru yolda olduğumuzu bize gösterdi. Aslında gerçek kazanan sürdürülebilirlik bilincidir.” açıklamalarında bulundu.

Bu haber toplam 1524 defa okunmuştur
Etiketler :