1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. LTB'den çağrı: "Şehrimize sahip çıkalım"
LTBden çağrı: Şehrimize sahip çıkalım

LTB'den çağrı: "Şehrimize sahip çıkalım"

Lefkoşa Türk Belediyesi şehrin temizliği konusunda vatandaşlardan işbirliği ve destek istedi

A+A-

Başkent Lefkoşa’nın temiz bir çevreye kavuşturulması için tüm ekipleri ile seferber olan Lefkoşa Türk Belediyesi, başta çöp ve ot temizliği olmak üzere, şehrin hemen her bölgesinde ciddi bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda yapılan temizliklere ek olarak ağaçların budanması ve peyzaj çalışmalarına da hız verildi.
LTB’den yapılan açıklamada şehrin hak ettiği görünüme kavuşabilmesi adına belediye ekiplerinin yoğun çalışmalarının sürdürüleceği açıklanırken, vatandaştan da destek istendi.

Herkesin kendi evinin önünü temizlemesi çağrısı
Başkent halkının temizlik çalışmalarına kendi evlerinin önünü temizleyerek destek olması istenirken, bu sayede her vatandaşın böylesi bir sorumluluk alarak temiz bir ve Avrupalı Lefkoşa hedefine katkıda bulunabileceği açıklandı.
Açıklamada ayrıca vatandaşlara ait boş arazilere de değinirken, bu boş arazilerde türeyen kuru otların temizliğini yapmaları istendi.

Çevreye çöp atanları uyaralım
Şehrin temziliğinin sağlanması yanında temiz tutulmasının da önemine vurgu yapılan açıklamada, çevrenin kirletilmemesi üzerinde duruldu. Herkesten bu konuda daha duyarlı olunması istenirken, özellikle çevreye çöp atan vatandaşların uyarılması ve birlikte bir yaşam alanı oluşturduğumuz şehrimize dayanışma içerisinde sahip çıkılmasının önemine değinildi.

“Alo 185” vatandaşın hizmetinde
   Lefkoşa Türk Belediyesi ile Başkent halkı arasındaki önemli köprülerden biri olan Alo 185 Şikayet Hattı da bu dönemde vatandaşa eksiksiz hizmet vermeyi sürdürüyor. Günün 24 saati Lefkoşalılara hizmet vermeye devam eden . Alo 185 Şikayet Birimi, vatandaşların belediyenin sorumluluk alanındaki her türlü konudaki şikayetini alarak, ilgili birimlere yönlendiriyor. Birim ayrıca ilgili şikayetlerin çözümünün sağlanıp sağlanmadığı noktasında da denetleyici bir rol üstleniyor.

Ölü hayvanları bildirin, toplatalım
   LTB yönetimi Lefkoşalılara çağrıda bulunarak, her türlü şikayetlerini ilgili birimi arayarak bildirebileceklerini, bu sayede sorunların çözümü konusunda belediye ekiplerinin aktif bir şekilde çalışacağını belirtti. 
Vatandaşların özellikle kedi ve köpek ölüsü tespit ettiği anda Alo 185 Şikayet Hattı’nı arayarak bildirimde bulunması ve bu sayede herhangi bir hastalık ve kötü görüntü oluşmadan ekiplerin olaya müdahale etmesinin sağlanması istendi.

Bu haber toplam 1710 defa okunmuştur