1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kim düşecek, kim çıkacak?
Kim düşecek, kim çıkacak?

Kim düşecek, kim çıkacak?

İkinci Lig Doğu ve Batı Grupları’nda normal sezonun tamamlanmasının ardından Birinci Lig’e yükselecek üçüncü takım ve lige veda edecek takımların belli olacağı play off ile play out maçları bu hafta sonu başlıyor

A+A-


İkinci Lig Doğu ve Batı Grupları’nda Akıncılar ile Baf Ülkü Yurdu’nun şampiyon olarak Birinci Lig’e yükselmesinden sonra gözler play off ve play out heyecanına çevrildi.
Doğu ve Batı Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımların tek maç eleminasyon sistemine göre eşleşerek finale kalma vereceği play off maçları sonunda finale kalan ekipler arasındaki maç sonrası Birinci Lig’e yükselecek üçüncü takım belli olacak.

Play off finali 14 Nisan’da
Doğu Grubu’nda Geçitkale ve Mehmetçik, Batı Grubu’nda Denizli ile Değirmenlik Birinci Lig’e yükselmek için 7 Nisan’da karşılaşacaklar. Finale kalacak iki ekip, Geçitkale – Denizli, Değirmenlik – Mehmetçik maçları sonunda belli olacak ve 14 Nisan’da oynanacak finalde Birinci Lig’e çıkacak üçüncü takım belli olacak.

Yükselmeye kim düşecek
İkinci Lig Doğu ve Batı Gruplarında normal sezonun tamamlanması ile 5, 6, 7 ve 8’inci sırada yer alan takımlar kendi aralarında play out maçları oynayacak. Bu maçların ardından Birinci Yükselme Ligi’ne düşecek 2 takım daha belli olacak. Doğu Grubu’nu 5’inci sırada tamamlayan Dipkarpaz 3, 6’ncı sırada tamamlayan Gaziköy 2, 7’nci sırada tamamlayan İncirli 1 ve 8’inci sırada tamamlayan Akova puansız olarak play out maçlarına başlayacak. Batı Grubu’nu 5’inci sırada tamamlayan Girne Halk Evi 3, 6’ncı sırada tamamlayan Doğancı 2, 7’nci sırada tamamlayan Zümrütköy 1 ve 8’inci sırada tamamlayan Alsancak Yeşilova puansız olarak play out maçlarına başlayacak. Play out maçları 6, 13 ve 20 Nisan tarihlerinde oynanacak.

Play-off eşleşmeleri (7 Nisan)
Geçitkale – Denizli
Değirmenlik – Mehmetçik

Doğu Grubu Play-out
1.Dipkarpaz (3 puan)
2.Gaziköy (2 puan)
3.İncirli (1 puan)
4.Akova (0 puan)

Batı Grubu Play-out
1.Girne H. E. (3 puan)
2.Doğancı (2 puan)
3.Zümrütköy (1 puan)
4.A. Yeşilova (0 puan)

Play-out ilk maçlar (6 Nisan)
Doğu Grubu: Dipkarpaz – İncirli, Gaziköy – Akova
Batı Grubu: Girne H.E. – Zümrütköy, Doğancı – A. Yeşilova

Bu haber toplam 1149 defa okunmuştur