1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İşyeri konut oldu!
İşyeri konut oldu!

İşyeri konut oldu!

EL-SEN’in soruşturma açılması talebini değerlendiren KIB-TEK Yönetim Kurulu,Genel Müdür’e talimat verdi,olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

A+A-

 

Sevgi YALMAN

Vadili köyünde, geçici olarak elektrik bağlanan bir iş yerine, son kontrolleri yapılmamasına rağmen bilgisayar kayıtlarında değişiklik yapılarak kalıcı elektrik verilmiş gibi gösterildi.Kurum zarara uğratıldı. Aynı şekilde çiçekçi dükkanı olarak kullanılan işyeri, konut olarak gösterilerek farklı tarife uygulanması sağlandı. Vadili köyünün,Gazimağusa’ya bağlı olmasına rağmen bilgisayardaki değişikliklerin Elektrik Kurumunun İskele Şubesi’nde yapıldığı ortaya çıktı.Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası EL-SEN’in soruşturma açılması talebini değerlendiren KIB-TEK Yönetim Kurulu,Genel Müdür’e talimat verdi,olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kurum zarara uğratıldı
Elde edilen bilgiye göre Gazimağusa’ya bağlı Vadili köyünde Muslu İnce isimli kişiye ait çiçekçi dükkanı olarak kullanılan iş yerine, bir süre önce geçici olarak elektrik akımı verildi. İlgili kişi,bir yıl içinde tüm evraklarını tamamlayıp,Kuruma son kontrollerini yaptırdıktan ve yaklaşık 3 bin TL olan ücreti ödedikten sonra işyerine kalıcı elektrik bağlatacaktı.
Ancak geçtiğimiz Ekim ayında, Elektrik Kurumunun İskele şubesindeki bilgisayarlarda yasa dışı bir şekilde değişiklik yapıldı ve geçici elektrik,kalıcı elektriğe çevrildi.Bu arada ödenmesi gereken yaklaşık 3 bin TL de ödenmedi.Ayrıca ,işyeri olarak kullanılan yer,ücret tarifesi daha az olduğu için konut olarak gösterildi

Çalışan fark etti
Kurum çalışanlarından birinin olayı fark etmesi sonucu olay Sendikaya aktarıldı. EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer de KIB-TEK Yönetim Kuruluna başvurarak soruşturma açılmasını istedi. Cesurer,YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada,KIB TEK Yönetim Kurulu’nun Genel Müdür’e talimat verdiğini ve soruşturma başlatıldığını söyledi.

Bu haber toplam 1203 defa okunmuştur