1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İŞTE İSTİFA MEKTUBU
İŞTE İSTİFA MEKTUBU

İŞTE İSTİFA MEKTUBU

İstifalarını Meclis Başkanı Hasan Bozer’e sunmalarının ardından , Ahmet Kaşif, “yolumuz doğrudur, halkımıza güveniyoruz” dedi.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) muhalif  8 milletvekili resmen partiden istifa etti.

Ahmet Kaşif başkanlığındaki milletvekilleri bu sabah saat 11.00 sıralarında, Meclis Genel Kurulu öncesinde,  istifalarını Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer’e sundu.

İlkay Kamil, Hasan Taçoy, Afet Özcafer, Esat Ergün Serdaroğlu, Zorlu Töre, Ejder Aslanbaba, Türkay Tokel ile birlikte istifa dilekçelerini sunduktan sonra basına kısa bir açıklama yapan Ahmet Kaşif, gereğini yaparak istifalarını sunduklarını belirtti ve “Yolumuz belli. Gücümüz halktır” dedi.

 

***

İŞTE İSTİFA MEKTUBU:

 

Kıbrıs Türk Halkı'nın her kesimi ile UBP'ye oy veren tabandan Sayın İrsen Küçük Hükümeti ile onun Genel Başkan olduğu Ulusal Birlik Partisi'ne karşı yükselen seslerden dolayı, uzunca bir süre önce UBP içinde Sayın Küçük yönetimine karşı iyi niyetli bir siyasal mücadele başlattık. UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük bizim Genel Parti Yönetimi'nin değişmesi için verdiğimiz demokratik mücadeleyi tüzüğe aykırı, anti demokratik, entrikacı davranışları ile engellemiştir.
İki yıl içinde parti içi ve parti dışı uygun olan her türlü platformda ülkedeki sıkıntıların aşılması için yapılması gerekenleri, partinin hızla oy kaybetmesinin önüne geçilmesi için alınması gereken tedbirleri anlattık durduk ama dikkate alınmadık.
Her eleştirimizden sonra partiden atılmakla tehdit edildik. Bize verilen sözleri tutulmadı, aldatılmaya, kandırılmaya çalışıldık.
Tüm bunların sonunda halkımızdan ve bize destek veren tabanımızdan gelen seslerin yoğunlaşması üzerine milletvekilliği hakkımızı kullanarak en doğrusunun Sayın Küçük hükümetinin düşürülmesi ve bir erken seçime gidilmesi olduğu noktasına gelerek Parlamento'daki 19 muhalif milletvekili ile birlikte hareket ettik.
Bizim beklentimiz, bu hareketin parti içinde sağlıklı değerlendirilerek, ülke ve parti için doğru kararların alınması idi.
Olmadı. Sayın Küçük'ün tüzüğümüzü, UBP'yi UBP yapan değerleri yıkan, vefa nedir bilmeyen, dışlayıcı tavrı devam ederek kesin ihraç kararı ile Ortak Disiplin Kurulu'na verildik.
Bu noktadan sonra artık UBP içinde kalmamızın bir anlamı kalmadığından UBP'den istifa ettiğimi bildirir gereğini saygılarımla rica ederim.
İmza:
Dr. Ahmet Kaşif
Afet Özcafer
Zorlu Töre
Hasan Taçoy
Esat Ergün Serdaroğlu
Türkay Tokel
İlkay Kamil

Ejder Aslanbaba

 

(yd/tak)

 

Bu haber toplam 2429 defa okunmuştur