1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Henüz lisans ALAMADIK'
'Henüz lisans ALAMADIK'

'Henüz lisans ALAMADIK'

Bird Airlines Havayolu Şirketi Direktörü Tuncay Çelik, YENİDÜZEN’e konuştu: “Bakkal dükkânı açmıyoruz”

A+A-

Bird Airlines Havayolu Şirketi Direktörü Tuncay Çelik, YENİDÜZEN’e konuştu: “Bakkal dükkânı açmıyoruz”

Meltem SONAY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın yaklaşık 9 ay önce, Kasım 2016’da KKTC’ye sefer düzenleme yetkisi verdiği Bird Airlines şirketin HAVALANAMAMASI, ‘HAYALET ŞİRKET’ iddialarının yeniden gündeme gelmesine neden oldu.

13 Kasım 2016 tarihinde hükümet kararı ile başlatılan KKTC’ye uçuş yapacak yeni bir havayolu şirketi bulma çalışmalarının tamamlandığını duyuran Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bakanlık nezdinde yapılan yoğun çalışmalar ve istişareler neticesinde, “Bird Airlines”ın KKTC’ye uçuş yapması için gerekli izinlerin verilmesi kararının alındığını açıklamıştı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün yaklaşık 9 ay önce, Kasım 2016’da KKTC’ye sefer düzenleme yetkisi verdiği Bird Airlines UÇMADI!..

Bird Airlines’e Kemal Dürüst tarafından törenle ‘KKTC’ye sefer düzenleme yetkisi veren izin belgesi’ sunulmasından bu yana 9 ay geçti, Bird Airlines UÇMADI.

YENİDÜZEN’in ulaştığı Bird Airlines Havayolu Şirketi Direktörü Tuncay Çelik, havayolu şirketi kurmanın ciddi ve zor bir iş olduğunu, Türkiye’den de, Kıbrıs’tan da destek göremedikleri için sürecin tıkandığını savundu.

Bird Airlines Havayolu Şirketi Direktörü Tuncay Çelik, uçaklarla ilgili sorun olmadığını, Türkiye’deki bürokrasi ile ilgili sıkıntıları olduğunu ve henüz Lisans alamadıklarını kaydetti.

Konuyla ilgili bilgi almak için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’e ise ulaşılamadı.

Bakan Dürüst’ün ‘yoğun çalışmalar ve istişareler neticesinde’ KKTC’ye sefer düzenleme yetkisi verdiğini belirttiği Bird Airlines için o dönemde ‘paravan şirket’, ‘Kaydı yok, uçağı yok’, ‘hayalet şirket’ iddiaları atılmıştı.

Kemal Dürüst: Yoğun çalışmalar ve istişareler neticesinde “Bird Airlines”

13 Kasım 2016 tarihinde hükümet kararı ile başlatılan KKTC’ye uçuş yapacak yeni bir havayolu şirketi bulma çalışmalarının tamamlandığını duyuran Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bakanlık nezdinde yapılan yoğun çalışmalar ve istişareler neticesinde, “Bird Airlines”ın KKTC’ye uçuş yapması için gerekli izinlerin verilmesi kararının alındığını belirtmişti.

Kemal Dürüst bir süreden beridir, hükümet kararı ile KKTC’ye yeni bir havayolu şirketi arayışında olduklarını, birçok havayolu şirketinden teklifler alındığını ve en uygun şartları sunan Bird Airlines havayolu şirketine KKTC’ye uçuş izninin verilmesine karar verdiklerini açıklamıştı.

Herhangi bir devlet ortaklığının söz konusu olmadığının altını çizen Bakan Dürüst, Bird Airlines’ın tamamen özel bir kuruluş olduğunu belirtmişti.

9 ay geçti, UÇMADI…

Bakan Dürüst’ün ‘yoğun çalışmalar ve istişareler neticesinde’ KKTC’ye sefer düzenleme yetkisi verdiği Bird Airlines için o dönemde ‘paravan şirket’, ‘Kaydı yok, uçağı yok’, ‘hayalet şirket’ iddiaları atılmıştı.

Bird Airlines’e Kemal Dürüst tarafından törenle ‘KKTC’ye sefer düzenleme yetkisi veren izin belgesi’ sunulmasından bu yana 9 ay geçti, Bird Airlines UÇMADI.

bird.jpg

Bakan Dürüst ‘en kısa sürede’ demişti…

Bakan Dürüst, Bird Airlines yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde, Ercan-İstanbul, Ercan-Ankara, Ercan-Trabzon, Ercan-Gaziantep, Ercan-Antalya, Ercan-Hatay, Ercan-Adana ve Türkiye aktarmalı 3’ncü dünya ülkelerine yönelik seferler konusunda mutabakata vardıklarını belirterek, en kısa süre içerisinde seferlerin başlatılacağını belirtmişti.

Bird Airlines havayolu şirketi direktörü Tuncay Çelik ise, KKTC halkına en kaliteli ve en uygun hizmeti vereceklerini belirterek, KKTC halkına hayırlı olmasını dilemişti.

YENİDÜZEN’in ulaştığı Bird Airlines Havayolu Şirketi Direktörü Tuncay Çelik, havayolu şirketi kurmanın ciddi ve zor bir iş olduğunu, Türkiye’den de, Kıbrıs’tan da destek göremedikleri için sürecin tıkandığını savundu. Çelik, uçaklarla ilgili sorun olmadığını, Türkiye’deki bürokrasi ile ilgili sıkıntıları olduğunu ve henüz Lisans alamadıklarını kaydetti.

Bird Airlines Havayolu Şirketi Direktörü Tuncay Çelik:
“Bakkâl dükkânı açmıyoruz”

Kıbrıs’tan uçuşlar için yetki aldığını ancak ‘Kıbrıs’ın yaptırım gücü olmadığını’ ifade eden Bird Airlines Havayolu Şirketi Direktörü Tuncay Çelik, Türkiye’deki bürokrasiye takıldıklarını ve ‘Air Operate Certficate’ alamadıklarını kaydetti.

Türkiye S,v,l Havacılık Dairesi’ne 18 Kasım 2016’da resmi başvuru yapmalarına karşın , ‘FETÖ’ kapsamındaki karışıklık nedeniyle de bürokrasinin ilerlemediğini savunan Tuncay Çelik, sürecin Türkiye’de de, Avrupa Birliği’nde de tıkandığını söyledi.

“Bakkâl dükkânı açmıyoruz, o kadar basit değil” diyen Tuncay Çelik, başka bir kanalla 2 ay içerisinde Kuzey Kıbrıs’a uçuş için çalıştıklarını ifade etti, ‘sürpriz’ açıklaması yaptı.

“Uçaklarla ilgili sorunumuz yok, lisans alamadık”

“Uçaklarla ilgili sorunumuz yok, lisans alamadık” diyen Tuncay Çelik, uçakları ‘kiralama değil’, satın alma yoluna gittiklerini ve çok uygun fiyata yolcu taşımayı hedeflediklerini belirtti.

‘Kirli eller mani oluyor’ diyen ve iddiaları yalanlayan Bird Airlines Havayolu Şirketi Direktörü Tuncay Çelik, ‘manevi desteğe’ ihtiyaçları olduğunu belirtti, “Amacımız sadece yolcu taşımak değil, turist getirmek. Ortadoğu’dan Kıbrıs’a sıcak müşteri getireceğiz. Bunu şeref meselesi yaptım” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber toplam 3383 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler