1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. HP: BİRD AİRLİNES DİYE BİR ŞİRKET YOK...
HP: BİRD AİRLİNES DİYE BİR ŞİRKET YOK...

HP: BİRD AİRLİNES DİYE BİR ŞİRKET YOK...

Halkın Partisi Genel Sekreteri Tolga Atakan,  YENİDÜZEN gazetesinin  “Henüz Lisans alamadık” başlıklı haberiyle ilgili açıklama yaptı

A+A-

Halkın Partisi,  Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün hava ulaşımı için anlaşmaya varıldığını duyurduğu "Bird Airlines" adlı şirketin TC Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne hiç bir başvurusunun olmadığını belirtti. Halkın Partisi, “aslında hiç var olmayan bu şirkete hangi kriterlere dayanılarak izin verildiğini” sordu.

 

YENİDÜZEN gazetesinin bugün ön sayfasına taşıdığı,  “Henüz Lisans alamadık” başlıklı haberinin ardından yazılı açıklama yapan Halkın Partisi Genel Sekreteri Tolga Atakan,  Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dürüst’ün  13 Kasım 2016 tarihinde, “Bird Airlines’ın KKTC’ye uçuş yapması için gerekli izinlerin verilmesi kararının alındığına” dair basına açıklama yaptığını kaydetti.

Dürüst’ün, “Bird Airlines yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde İstanbul, Ankara, Trabzon, Gaziantep, Antalya, Hatay ve Adana yanında Türkiye aktarmalı 3’ncü dünya ülkelerine yönelik seferler konusunda mutabakata varıldığını” da ifade ettiğini kaydeden Atakan,  parti olarak yaptıkları araştırmalarda böyle bir hava yolunun var olmadığını ortaya çıkardıklarını belirtti ve “var olmayan bu şirkete hangi kriterlere dayanarak izin verildiğini” sordu.

"Bird Airlines" adlı şirketin TC Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne hiç bir başvurusunun olmadığını tespit ettiklerini kaydeden Atakan, Dürüst’ün en ufak bir araştırma yapmadan, gerçekte Hiç var olmayan bir şirkete bu izni neden ve nasıl verdiğini çok merak ettiklerini belirtti.

“Son derece önemli teknik bir bakanlığın kadrosunda bu gibi durumlarda ne yapılması gerektiğini bilmeyen kişilerin olduğunu görmek üzücü” diyen Atakan, “Ülkemizin itibarını hiçe sayan, bizleri dalga konusu yapan bu sürecin hangi düşüncelerle yaşatıldığını bakanın bizlere açıklamasını bekliyoruz” dedi.

 

 

Bu haber toplam 3036 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler