1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "UÇUŞ İZNİ VERME YETKİMİZ YOK"
"UÇUŞ İZNİ VERME YETKİMİZ YOK"

"UÇUŞ İZNİ VERME YETKİMİZ YOK"

Dürüst, “Gelmek isteyenlere desteğimiz tam. İki ya da üç hava yolu şirketiyle bilet fiyatlarının istenen noktaya gelmesi mümkün değil”

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bird Airlines ile ilgili eleştirilere karşılık,  “İzin değil, ön izin söz konusu. KKTC’nin uçuş izni verme yetkisi yok” dedi. Dürüst, “Gelmek isteyenlere desteğimiz tam. İki ya da üç hava yolu şirketiyle bilet fiyatlarının istenen noktaya gelmesi mümkün değil” ifadelerini de kullandı.

Dürüst yazılı açıklamasında, şunları kaydetti:

 “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’nin bir ada ülkesi konumunda olduğundan dolayı, ulaşımın ya deniz ya da hava yolu ile mümkün olabileceği gerçeği ışığında, adamıza gelecek olan yabancı turistlerin ve özellikle son dönemlerde ülkemizi tercih eden öğrencilerin sayısının artış göstermesi karşısında, yükselen uçak bilet fiyatlarının aşağıya çekilebilmesi adına elbette ki uçuş alternatiflerinin atması gerekmektedir. Bu gerçeği göz ardı etmenin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devletine olan inançla direk olarak bağlantılı olması yanında ekonomi ve siyaset bilmekle de aynı oranda bağlantılı bir durumdur.”

İki ya da üç hava yolu şirketi ile bilet fiyatlarının istenen noktaya gelebilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Dürüst, “Biz istiyoruz ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’ne birçok hava yolu şirketi uçuş yapsın. Bütün mücadelemiz bu yöndedir” dedi.

9 AY ÖNCE BAKANLIĞA MÜRACAAT YAPILDI… UÇUŞ İZNİ DEĞİL ÖN İZİN

Bird Airlines için yaklaşık 9 ay önce bakanlığa  müracaat yapıldığını, uçuş izninin değil ön iznin söz konusu olduğunu kaydeden Dürüst, “Hayretler içerisinde izlemekteyiz ki, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak uçuş izni verme gibi bir yetkimiz olmamasına karşın, böylesi bir eleştirinin ortaya atılarak üzerinden siyaset yapılıyor olmasını, siyasette tecrübesizlik olarak nitelendiriyorum” ifadelerini kullandı.

Dürüst,  şunları kaydetti:

“KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın herhangi bir uçuş izni verme yetkisi yoktur. Biz Bakanlık olarak sadece, KKTC’ye uçuş yapmak isteyen firmalara, Türkiye Cumhuriyeti Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yapılacak olan müracaat neticesinde, TC Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ortaya koyduğu kriterleri sağlaması koşulu ile KKTC’ye uçuş yapılmasının bir sakıncasının olmadığın, TC Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilecek uygunluk ve yeterlilik belgesi ile birlikte yapılacak bir müracaatta, KKTC’ye uçuş yapılması için bizce bir sakıncasının olmayacağını, bilakis bunu destekler noktada olduğumuzu beyan eder bir ön izin niteliğindeki görüşümüzü ortaya koyarız.”

Dürüst,  “Sadece Bird Airlines değil, her kim ki gerek KKTC’den gerekse de yurt dışından herhangi bir havayolu şirketi, TC Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün kriterlerini yerine getirir ve yeterlilik belgesi alarak KKTC’ye uçuş için bize müracaat ederse, desteğimiz tam olacaktır” diye ekledi.

Dürüst, Sivil Havacılık Dairesi’ne yönelik eleştirilere de yanıt vererek, dairenin sivil havacılık konularında teknik donanıma sahip olduğunu kaydetti.

Dürüst, daireye eleştiri yapanları, yerinde ziyarete de davet etti.

Dürüst, sadece bu konu ile ilgili değil, ulaştırma ve bayındırlık konularında merak edilen her türlü soruyu yanıtlamaya, her türlü konuda açıklama yapmaya hazır olduğunu da dile getirerek, “Şahıslar ve isimler üzerinde durmayacağım. Ancak bu arkadaşlara tavsiyem şudur; KKTC’nin gelişmesi ve kalkınması adına verilen mücadelede önemli olan iletişimdir. Doğru siyaset, doğru bilgi ve doğru bilgilendirmeyle olur” ifadelerini kullandı.

 

 

Bu haber toplam 1921 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler