1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gözler Kamu Hizmeti Komisyonu’nda
Gözler Kamu Hizmeti Komisyonu’nda

Gözler Kamu Hizmeti Komisyonu’nda

‘Gerekçeli karar’ bekleniyor

A+A-

Yüksek İdare Mahkemesi’nin ‘sınavda şaibe’ gerekçesiyle 3 Eylül 2011 tarihinde yapılan Müdür ve Müdür Muavinliği atamalarını iptal etmesinin ardından, gözler Kamu Hizmeti Komisyonu’na çevrildi. Kamu Hizmeti Komisyonu ise mahkemenin açıkladığı ancak kendilerine ulaşmayan ‘gerekçeli kararı’ bekliyor.

Peki şimdi ne olacak?
 

İptal edilen atamalar için, ya kriterlere uygun tüm öğretmenler için münhal çıkılacak.
Ya da sadece atamaları iptal edilenler için sınav yapılacak…

Meltem SONAY

Yüksek İdare Mahkemesi’nin, 3 Eylül 2011 tarihinde yapılan Müdür ve Müdür Muavinliği atamalarını iptal etmesinin ardından, gözler Kamu Hizmeti Komisyonu’na çevrildi.
Mahkeme’nin ‘Gerekçeli Kararı’nın henüz kendilerine ulaşmadığını ifade eden Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral, YENİDÜZEN’e yaptığı dünkü açıklamasında da ‘Gerekçeli kararı almadan’ uygulamaya geçemeyeceklerini yineledi.
“Mahkememizin kararına uymak zorundayız” diyen Kamil Kayral, mahkemenin gerekçeli kararına göre de mevkilerin doldurulacağını belirtti.

“Maaş iadesi söz konusu olamaz”
Öte yandan, haklarının yenildiğini düşünen Müdür Muavinleri Sözer Karamehmet, Cemal Gama ve öğretmenler Ali Bolatcan ile Davut Öksüzcan başvurusu üzerine açılan davanın Savunma Avukatı Hasan Esendağlı, iddialarına aksine atamaları iptal edilen müdürlerin, bu zamana kadar aldıkları müdürlükten doğan maaş farkının iadesi gibi bir kararın olmadığını belirtti.
Mahkemenin böyle bir kararı olmadığı gibi, bunun ‘Hukukta da yeri olmadığının’ altını çizen Avukat Esendağlı, söz konusu kişilerin bu zamana kadar müdürlük görevi yaptığına ve ona göre de maaş aldığına işaret etti.

BAKAN AÇIKLAMA İÇİN KARAR BEKLİYOR

Bu arada Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu,  TAK muhabirine yaptığı açıklamada, konuyla ilgili olarak Savcılık ve Kamu Hizmeti Komisyonu’yla bir ön görüşmeleri olduğunu  ifade etti.

Kamu Hizmeti Komisyonu’nun da Savcılıkla görüşeceği bilgisini veren Arabacıoğlu, davayla ilgili gerekçeli kararı aldıktan sonra en kısa sürede açıklama yapacaklarını belirtti.

 

Bu haber toplam 2719 defa okunmuştur