1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Danışma Kurulu'ndan karar çıkmadı
Danışma Kurulu'ndan karar çıkmadı

Danışma Kurulu'ndan karar çıkmadı

Muhalefet partileri hukuksuzluğun parçası olmayacaklarını Meclis Başkanlığı'na bildirdi, verilen aranın ardından toplantıya katılmadı.

A+A-

Ayşe GÜLER

Erken seçim tarihini belirlemek için UBP'nin önerisi ile geçici ve özel komite oluşumunu görüşmek üzere toplanan Meclis Danışma Kurulu'ndan karar çıkmadı, muhalefet partileri hukuksuzluğun parçası olmayacaklarını belirterek toplantıdan ayrıldı.

İktidar partilerinin de toplantıya devam etmediği öğrenildi.

Toplantıya; Başbakan Ersan Saner, Grup Başkan Vekili Özdemir Berova, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu,  CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile HP Milletvekilleri Ayşegül Baybars ile Tolga Atakan katıldı.

Kurul toplantısından çıkan karar, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecekti.

Hatırlanacağı üzere; hükümet erken seçim için Nisan 2022, muhalefet ise Ağustos 2021 tarihini önermişti.

Hem hükümet hem de muhalefetin erken seçime ilişkin yasa tasarısı ve önerisinin görüşüleceği Meclis Pazartesi günü toplanamamıştı.

Meclis Başkanlığı, görevli stenoların COVID-19 testi pozitif çıkan Güven Bengihan ile temasta bulunduklarını açıklayarak, 10 gün süreyle idari izne göndermişti.

Yaşananların ardından 3 muhalefet partisi; CTP, TDP ve HP yaşananları ‘darbe’ olarak nitelendirmişti.

Azınlık Hükümeti, seçim tarihinin Hukuk Siyasi İlişkiler Dışilişkiler Komitesi yerine kurulacak yeni bir komitede görüşülmesine yönelik adım atmıştı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bu girişimi hukuk, Anayasa ve iç tüzük ihlali olduğunu açıklamış, yargıya taşınacağına işaret etmişti.

 

Bu haber toplam 1897 defa okunmuştur
İlgili Haberler