1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Girne'de ikamet izinsiz 8 kişi yakalandı
Girne'de ikamet izinsiz 8 kişi yakalandı

Girne'de ikamet izinsiz 8 kişi yakalandı

Girne'de uzun zamandır ülkede kaçak olarak kaldıkları tespit edilen yabancı uyruklu 8 kişi Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkartılarak tutuklandı

A+A-

Girne’de gerçekleştirilen operasyonda tespit edilen kaçaklar Y.H., A.K., N.A., N.A., İ.A., M.E., A.A. ve E.R., tutuklanarak  mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede yeminli şahadet veren Yanaroğlu, 19 Nisan tarihinde aldıkları bir ihbar üzerine Girne’de iki farklı ikametgâha baskın düzenlediklerini belirtti.

Yanaroğlu, yapılan kontrol neticesinde zanlı Y.H.’nin  2018, A.K.’nin 2018,  N.A.’nın 2017, N.A.’nın 2017,  İ.A.’nın 2017 M.E.’nin 2017 ve zanlı A.A.,  ile E.R.’nin  2014 yılından  bu yana KKTC’de herhangi bir muhaceret işlemi yaptırmaksızın, ikamet izinsiz olarak bulunduklarını söyledi.

Polis memuru Mustafa Yanaroğlu, meseleyle ilgili soruşturmanın henüz yeni başladığını belirterek, zanlılarla ilgili ihraç işlemlerinin başlatılabilmesi için gerekli olan yazışmaların henüz tamamlanamadığını mahkemeye aktardı.

Yanaroğlu, zanlıların ihraç kararları çıkana kadar ilk nazarda 3 gün süreyle poliste tutuklu olarak kalmalarını talep etti. Mahkemeden söz hakkı alan zanlılar ise çalışma izinlerinin yenilenmediğinden dolayı kaçak duruma düştüklerini söyledi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Gökan Asafoğulları, zanlıların değişik tarihlerden beri ülkede ikamet izinsiz bulunduklarına dikkat çekerek, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu olarak kalmalarına emir verdi. 

Bu haber toplam 1868 defa okunmuştur
Etiketler : ,