
Gemikonağı Limanı açılıyor
Dürüst bugün Lefke bölgesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Gemikonağı Limanı’nın ekonomiye yeniden kazandırılması konusunda kararlı olduklarını belirterek, 1974’ten beridir kullanılmayan Gemikonağı Limanı’nı yeniden hayata geçirmek için düğmeye bastıklarını, bu konuda çalışmalar başlattıklarını açıkladı.
Dürüst bugün Lefke bölgesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Bakanlık Müdürü Salih Canseç, Plan Proje Müdürü Şifa Soğukpınar ve Karayolları Dairesi yetkililerinin de eşlik ettiği Lefke ve Gemikonağı ziyaretlerinde Bakan Dürüst, Gemikonağı Cengiz Topel Anıtı yakınlarındaki, kaza oranı yüksek viraj ile Gemikonağı Limanı’nda incelemelerde bulundu.
KESKİN VİRAJA ÖNLEM ALINACAK
Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Bakan Dürüst, ziyaretleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Cengiz Topel Anıtı bölgesinde birçok kazaya neden olmuş keskin viraj konusunda gerekeni yapacaklarını ifade ederek, bölgede yapacakları proje çalışmalarıyla sürekli kullanılan bu yolun tehlikesini ortadan kaldırmak kararlılığında olduklarını kaydetti.
Bakan Dürüst, Gemikonağı Limanı’nın ekonomiye yeniden kazandırılması konusunda da kararlı olduklarını belirterek, 1974’ten beridir kullanılmayan Gemikonağı Limanı’nı yeniden hayata geçirmek için düğmeye bastıklarını, bu konuda çalışmalar başlattıklarını açıkladı.
Yıllardır ihmal edilen Gemikonağı Limanı’nın hayata geçirilmesiyle bölgede sosyal ve ekonomik hareketlilik sağlanacağını kaydeden Bakan Dürüst, yapılan çalışmaları kısa sürede kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.
(TAK)



















