1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Düzgün bir şampiyonluk kazandık”
“Düzgün bir şampiyonluk kazandık”

“Düzgün bir şampiyonluk kazandık”

“Ben teknik adam olarak sporcularıma taktiken önce düzgün birer insan olmalarını öğütlerim. Her gittiğim takımda da bu böyle olmuştur. Bu şampiyonluğun güzel olan tarafı, düzgün kazanılmış bir şampiyonluktur. Bundan dolayı bu başarı, futbolcularımın anala

A+A-

Çetinkaya ile teknik direktörlük kariyerinde üçüncü şampiyonluğunu yaşayan Turan Altay, Yenidüzen’in konuğu oldu

ELEŞTİRİLERE CEVAP: “İlk şampiyonluğumda ‘Süleyman Göktaş’tan görevi alarak şampiyon yaptı’ denildi. İkinci şampiyonluğumda ‘göreve sonradan geldi, şampiyon yaptı’ denildi. ‘Sezon başında takım alarak şampiyon yapmadı’ denildi, onu da gerçekleştirdik. Eleştiriler bitmedi. ‘Acaba seneye amuda kalkarak şampiyon yapar mı?’ eleştirileri yapıldı. Bende onlara sesleniyorum; Deneyeceğim”

YENİDÜZEN Spor Servisi


Telsim Süper Lig’de 25’inci hafta en yakın takipçisi Yenicami’yi 5-0’lık skorla mağlup eden Çetinkaya 14’üncü şampiyonluğuna ulaşırken, bu başarıda hiç kuşkusuz pay sahibi isimlerin başına teknik direktör Turan Altay geliyor. Yenidüzen Spor Servisi’nin konuğu olan deneyimli teknik adam başarı ile geride bırakılan bir sezonu değerlendirdi.

“Düzgün kazanılmış bir şampiyonluk”
Şampiyonluğun güzel bir duygu olduğunu belirten Altay, bu başarının düzgün kazanılmış bir başarı olduğunu ve futbolcularının analarının ak sütü gibi helal bir başarı elde ettiklerini söyled. Altay: “Ben teknik adam olarak sporcularıma taktiken önce düzgün birer insan olmalarını öğütlerim. Her gittiğim takımda da bu böyle olmuştur. Bu şampiyonluğun güzel olan tarafı, düzgün kazanılmış bir şampiyonluktur. Bundan dolayı bu başarı, futbolcularımın analarının ak sütü gibi helaldir”
Kıbrıs Türk Futbol tarihinde aynı takımla üç kez şampiyonluk yaşayan ilk teknik adam olan Turan Altay, konu ile ilgili görüşlerini şu cümlelerle aktardı.
“Bu konu hep gündeme gelir. Tarihe geçme cümlesi. Bu tarih her ne kadar da benim açımdan önemli olsa da bana göre daha önceki birçok teknik direktörün tarihe geçememesinin sebebi yönetimlerdir. Bir sene önce şampiyon olan hocası ile birkaç maç kötü gidince yolları ayırmak, o teknik direktöre yapılan en büyük haksızlıktır. Üç ay önce şampiyon yapan bir teknik direktörün, üç ay sonra yönetimlerin bilgisine şüpheyle bakması en büyük handikaptır”

“Buruk bir şampiyonluk oldu”
“Bana göre Lapta’ya elendiğimi kupa maçında iki yıldır oynadığımız en iyi futbolumuz oynadık. Lefke deplasmanda oynadığımız, Doğan Türk Birliği ile oynadığımız Süper Kupa maçları oyun anlamında çok güzeldi. Lapta maçında sergilediğimiz futbol kalitesi de bu maçlar kadar güzeldi güzeldi ancak 10 tane net pozisyon yakalamamıza rağmen, 90+1’de yediğimiz golle dışarda kaldık. Kupa dışında kalma sıkıntımızı üzerimizden atmamız 2-3 haftayı buldu, büyük trauma oldu ama atlattık. En büyük hedefimiz, birinci hedef şampiyonluktu. Sene başından itibaren transfer ve planları buna göre yaptık. Bana göre güzel bir derbi gecesinde Yenicami, birebir rakibimizi yenerek şampiyon olmak ayrı bir mutluluktu. O geceki sevincimiz kursağımızda kaldı. Bu yıl gerçek anlamada takıma katkı sağlayan Musa, ilk şampiyonluğunu yaşayacaktı ancak talhsiz bir sakatlık yaşadı. Neticede buruk bir şampiyonluk oldu”
Yedek kulübesinde sezon boyunca rahat görünüyorsunuz sorusuna Altay “İnsanın kendisine güveni varsa, çevresindekilere de güveni varsa, yedek kulübesinde rahat olur” ifadelerini kullandı.

“Amuda kalkarak şampiyon yapar mı?” eleştirilerine cevabı “Denerim”
Sezon içerisinde kendisini üzen eleştiriler olduğunu belirten Altay, bu eleştirilere ilginç bir cevap verdi.
“Beni üzen birşey var. Benim toplamda 7’nci şampiyonluğum. Ben hep çok mütevazi olmaya dikkat ettim. Buna çok özen gösteririm. Bugün bu yazıda verdiğim beyanatta mütevazi olmayacağım. İlk ve son olacak. Ben bu yazıyı okuyanların Turan Altay ile ilgili bilgi sahibi olsunlar.
Turan Altay Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nda futbol ihtisas okudu. Futbol kariyerimde en büyük başarıları tattım. Yılın futbolcusu, gol krallıkları yaşadım. Bir futbolcunun yaşayabileceği herşeyi en üst seviyede yaşadım.
Teknik direktörlük kariyerime gelecek olursak, bu üçüncü şampiyonluğum. Bana göre bu mesleğimde de iyi bir durumdayım. Başarılı olduğuma inanıyorum.
Duyduğum eleştiri beni çok üzdü. Turan, ilk şampiyonluğunu yaşarken, Süleyman Göktaş’tan sonra görevi devraldı. Geçen yıl ikinci hafta göreve gelip şampiyon oldu. Bu yılın başında beni en çok üzen bir eleştiri, “sezon başında takım alıp şampiyon olsun bakalım” denildi. Sanki sezon ortasında takımın başına geldiğinizde, 15-20 kusur haftalık periyotta takımı antrene etmek daha farklıdır. Ben antrenman bilgisi konusunda kendime çok güvenirim. Bu yıl takımı çok iyi çalıştırdık, sakatlık yaşamadık. Bu eleştiriden dolayı, çok üzüldüğümü söylemek isterim. Bu yıl takımı sezon başından alıp şampiyon yaptık. Eleştiriler bitmedi. “Acaba seneye amuda kalkarak şampiyon yapar mı?” eleştirileri yapıldı. Bende onlara sesleniyorum; Deneyeceğim.”

Hedefi ve prensipleri
“Teknik direktörlük yaşantımızda genç sayılırız. Daha önümde bu mesleği Allah izin verirse uzun yıllar yapmayı düşünüyorum. Sadece bazı prensipler koydum. Bunlardan bir tanesi diğer takımları küçümsediğimden değil, mesleğimi icra edeceğim en iyi yer Süper Lig. Diğer prensibim, şampiyonluk hedefi olan bir takımda çalışmak isterim. Üçüncü prensibimse gerçek anlamda bu şartları sağlayacak bir yönetimle çalışmak isterim. Bu üçü var oldukça görev yapacağım. Yoksa da kesinlikle çalışmayacağım”

“Dışta temsil edemiyoruz”
“Ben bir teknik adam olarak dünyadaki meslektaşlarımdan geri kaldığımı düşünmüyorum. Ne yazık ki şampiyonluk yaşıyoruz ancak ülkemizi dışta temsil edemiyoruz. Daha büyük hedeflerin olmasını tabi isterim. Gerek teknik adam, gerek futbolcularımızı başka platformlarda görebilmek adına. Bu şanstan mahrum kaldık. Gençerin dışa açlımı konusunda çok büyük bir ambargo konuluyor. İnşallah bu yanlıştan dönülür ve buradaki gençliğin dünya gençleri ile mücadele etmeleri için gerekli olanaklar sağlanır.

“Çetinkaya’ya hayırılı olsun”
Bu şampiyonluk tüm Çetinkaya camiasına hayırlı uğurlu olsun. Başta sayın başkan Ömer Arhun ve yönetim kurulu, sponsorumuz Savoy Otel, Halit Karabaşoğlu’na ve bu şampiyonlukta bana göre çok büyük pay sahibi futbolcu kardeşlerime teşekkürümü iletmek isterim. İnşallah seneye de Çetinkaya hak ettiği başarıları elde edecektir.

Bu haber toplam 1177 defa okunmuştur