1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Bu yapı sürdürülemez, dilenci olduk”
“Bu yapı sürdürülemez, dilenci olduk”

“Bu yapı sürdürülemez, dilenci olduk”

BAYAR PİSKOBULU: “Ülke sporunun geleceği belirsiz. Başarının ödülü yok denecek kadar az… Tıkanma ve usanma noktasına geldik. Bu yapı sürdürülemez.”

A+A-

Doğan’da yönetim şoku: Başkan ve Yönetim istifa etti, Bayar Piskobulu içini döktü

ŞİRKETLEŞME OLMADI: Doğan Türk Birliği’nde bir süredir sürdürülen “şirketleşme” çalışmasının başarıyla ulaşmadığı öğrenilirken, dün, Başkan Bayar Piskobulu ve yönetim kurulunun “istifa” ettiği de açıklandı

ÖZE DÖNÜŞ MÜ? Sabri-Raif gibi yıldızların transfer görüşmeleri yaptığı, yönetim ve başkanın istifasını açıkladığı ortamda, Doğan Türk Birliği’nde “küçülme” ve “öze dönüş” süreçleri tartışılırken, henüz yönetime talip isim yok.

‘DİLENCİ OLDUK’: “Herkes emeğinin karşılığını alırken, başkan ve yöneticiler dilenci durumuna düşürülmüştür.”


Ülkemizde sporun belli olmayan geleceğinin bulunması, yapılan mücadelenin ve kazanılan başarının ödülünün yok denecek kadar az olması, biz ve bizler gibi diğer kulüp yöneticilerinin tıkanma ve usanma noktasına getirmesine sebep vermektedir.
Doğan Türk Birliği’nde (DTB) Başkan Bayar Piskobulu ve Yönetim Kurulu istifasını açıkladı.
Bir süredir sürdürülen “şirketleşme” çalışmasının da başarıyla ulaşmadığı öğrenildi.
DTB Başkanı Bayar Piskobulu, bu yapının sürdürülemez olduğunu belirterek, “Tıkanma noktasına geldik, bu süreçte biz yöneticiler eziliyoruz” dedi.


İşte Başkan’ın açıklaması
KKTC’nin en köklü kulüplerinden olan ve birçok şampiyonluk ve kupaları müzesinde bulunduran, Kıbrıs futboluna birçok yetenek yetiştiren çok sevdiğim ve içerisinde bulunmaktan her zaman gurur duyduğum, 16 yıl yöneticilik ve son dönemde de Başkanlığını yaptığım DOĞAN TÜRK BİRLİĞİ spor kulübü Başkanlığından yönetim kurulumla beraber 27 mayıs tarihinde yapmış olduğumuz toplantıda istifa kararı almış bulunmaktayız.
Ülkemizde sporun belli olmayan geleceğinin bulunması, yapılan mücadelenin ve kazanılan başarının ödülünün yok denecek kadar az olması, biz ve bizler gibi diğer kulüp yöneticilerinin tıkanma ve usanma noktasına getirmesine sebep vermektedir. Bu yapı sürdürülebilir bir yapı olmamakla beraber, sporumuzun içindeki sorunlar her geçen gün çığ gibi büyümekte ve her geçen gün biz yöneticiler ezilmekteyiz .

“Dilenci durumuna düşürüldük”

Öyle bir yapı ve zihniyet var ki, bu işte sadece başkanlar ve yöneticiler ezilmekte... Emek veren herkesin emeğinin karşılığını aldığını sadece yöneticilerin ve başkanların bu yapıyı sürdürmek için dilencilik yaptıkları bir gerçektir. Ülkemizdeki futbola emek veren hakemlerin ve futbolcuların emeklerinin karşılığını aldıkları bir yapıda, yöneticilerin bilet satarak, aidat alarak ve dayanışma gecesi düzenleyerek para toplamaya çalıştıkları bir ortamı yaşıyoruz . Buna ilaveten yapmış olduğunuz dayanışma gecesinde yapılan bağışları toplamak için kapı kapı dolaşmak, bağışları toplamak için siyasetçilerin kapılarını defalarca çalıp geri gelmek veya dayanışma gecenizde 10 kişilik masa yapıp geceye son dakika 2 kişi katılma nezaketini göstermek ve bağış yapmak, yapılan bağışı da 5 ayda alamamak ama diğer taraftan da yemek için ayırmış olduğunuz 10 kişilik masayı ödemek de herhalde pastanın üstüne krema olsa gerek. Bu yapının sürdürülebilir bir yapı olmadığını federasyonumuzun yönetecek bir futbol, hakemlerimizin oynatacak müsabaka ve basın mensublarının yazacak veya yorumlayacak müsabaka bulamayacakları günlerin çok uzak olmadığı bir süreçte olduğumuza inanıyorum . Futbolda yeniden yapılanmanın şart olduğu kulüplere bakış açısının değişmesi gerekmektedir .
Başkanlığım döneminde başta sponsorumuz Aydoğan Şirketler Grubu’na, benimle bu yolda beraber yürüyen tüm yönetici arkadaşlarıma, özverilerini esirgemeyen teknik ekibime, Doğan Türk Birliği formasını laiki ile terleten tüm sporcularımıza ve başımız her sıkıştığında kapısını çaldığımız abilerim ile taraftarlarımıza teşekkür ederim.

Bu haber toplam 1185 defa okunmuştur