1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Böyle mi sağlanacaktı?
Böyle mi sağlanacaktı?

Böyle mi sağlanacaktı?

Lefke’de bulunan iki tane tenis kortu spor yapmak için elverişsiz durumda. Tenis kortlarının yanına Spor Bakanlığı tarafından çim antrenman sahasının yanı sıra Lefke Stadı’na yeni tribün, çim ve birçok yatırım yapılmasına rağmen tenis kortları için hiçbir

A+A-

2009 yılında tek başına hükümete gelen UBP, hükümet programında “Ülke koşulları dikkate alınarak ilk etapta mevcut spor tesislerinin bakım-onarımı ve idamesi sağlanacak” sözünü vermişti ancak Lefke bölgesinde bulunan spor tesisleri dökülüyor

OLDUĞU GİBİ DURUYOR… Gemikonağı Erdoğan Dirik Taekwondo Salonu’nda KKTC ve Türkiye bayraklarının kuş pisliklerini YENİDÜZEN 2011 yılında gündeme getirmişti. Üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen salon viran durumunu koruyor

DÜNYA ŞAMPİYONASI YAPILACAK BRANŞIN SALONU… Gemikonağı Erdoğan Dirik Taekwondo Salonu’nda KKTC ve Türkiye bayraklarının kuş pislikleri arasında duruyor. Yerdeki halılar ve parkelerin pislikten görülmediği salona herhangi bir bakım yapılmıyor. Salon bölge gençliğinin hizmetine sunulmazken, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin tanımadığı Global Taekwondo Federasyonu üye federasyonumuz haziran ayı ortalarında KKTC’de Dünya şampiyonası yapacağını söylüyor.

Burhan GÜRKAN - Kamil KOLCU

Ülkenin birçok yerinde atıl vaziyette bulunan spor tesisleri mevcut. Özellikle Alsancak’da yer alan ve açık alan spor tesisinin viran durumundan sonra, Gemikonağı’ndaki Taekwondo Salonu’nu ve Lefke Belediyesi Tenis Kortları’nın bugünkü durumu içler acısı. Her iki spor tesisi atıl durumda…
2009 yılında tek başına iktidara gelen UBP’nin mecliste okunan hükümet programında yer alan sözlerin sadece kağıtta yazılı kaldığının göstergesi bu tesisler.

YENİDÜZEN 2011 GÜNDEME GETİRMİŞTİ
YENİDÜZEN Spor Servisi iki yıl önce Grmikonağı’nda bulunan taekwondo salonu ile Lefke Belediyesi tenis kortlarının durumunu gündeme getirmişti. 
Üzerinden iki yıl geçmesine rağmen tesislerin bakımsızlığı ve o güne ait aynı duruşu dikkat çekiyor. Lefke tenis kortlarının viran hali ve Gemikonağı’nda bulunan taekwondo salonunun durumu içler acısı…

BAYRAĞA SAYGI BİLE YOK
Bir dönem bölgede faaliyet gösteren ve gençlerin spor yaptığı Gemikonağı Erdoğan Dirik Taekwondo Salonu vahim bir durumda.
İçerisinde bayrakların kirliliği, kuş pislikleri, kapısı kırık olan bu salon yıllardan beri atıl vaziyette. Spor basının defalarca gündeme getirdiği salonla ilgili ise yetkililerin adım atmaması düşündürücü. 

DÜNYA ŞAMPİYONASI YAPILACAK
Gemikonağı Erdoğan Dirik Taekwondo Salonu’nda KKTC ve Türkiye bayraklarının kuş pislikleri arasında duruyor. Yerdeki halılar, parkeler pislikten görülmediği salona bakım yapılıp, bölge gençliğinin hizmetine sunulmazken, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin tanımadığı Global Taekwondo Federasyonu haziran ayı ortalarında Dünya şampiyonası yapacağını söylüyor.

TENİS KORTLARIDA AYNI DURUMDA

Lefke’de bulunan iki tane tenis kortu spor yapmak için elverişsiz bir durumda. Tenis kortlarının yanına Spor Bakanlığı tarafından çim antrenman sahasının yanı sıra Lefke Stadı’na yeni tribün, çim ve birçok yatırım yapılmasına rağmen tenis kortları için hiçbir adım atılmadı.
Sadece yaz aylarında tenis sporunun yapıldığı Lefke Belediyesi Tenis Kortları’nın viran durumunu 2011 yılında ayında gündeme taşıyan YENİDÜZEN Gazetesi, iki yıl sonra yine kortları ziyaret etti ve o tarihteki manzaranın değişmediğine tanık oldu.

OTLAR ÇIKTI, FİLE YIRTIK, TELLER YIKIK

Kortların çevresi pislik içinde bulunurken, pistlerin üzerinde otlar çıktı. Çatlayan duvarların arasında bitkiler ve otlar çıkarken, kort içerisinde yer alan file, parçalanmış vaziyette duruyor. Kort kenarında bulunan tribünlerin ve etrafı çevreleyen tellerin durumu ise içler acısı. Daha önce yapılan ışıklandırma sistemi ise kaderine terk edilmiş durumda.

 

Bu haber toplam 1262 defa okunmuştur