1. HABERLER

  2. SPOR

  3. BİRİNCİ LİG’DE HAFTAYA BAKIŞ
BİRİNCİ LİG’DE HAFTAYA BAKIŞ

BİRİNCİ LİG’DE HAFTAYA BAKIŞ

Lider Yeni Boğaziçi kendi sahasında Dumlupınar’a mağlup olarak haftayı puansız kapadı ancak liderliğini sürdürdü. İkinci Yalova Mormenekşe deplasmanında mağlup olarak yerini Ozanköy’e bıraktı

A+A-

 

Lider evinde kaybetti

Telsim Birinci Lig’de 21’nci hafta maçları geride bıraktığımız haftasonu oynandı. Oynanan 7 karşılaşmanın 4 tanesini ev sahibi ekipler, 3 tanesini konuk ekipler kazandı. Beraberliğin olmadığı haftada 18 gol kaydedildi.
Haftaya lider giren Yeni Boğaziçi, kendi sahasında beklenmedik bir yenilgi aldı. Geçtiğimiz hafta Türkmenköy’ü mağlup eden Dumlupınar bu zor deplasmanda 2-1 galip gelerek önemli 3 puanı hanesine yazdırdı ve ligde kalma umutlarını sürdürdü.

Ozanköy yeniden doğdu
Ligin son sırasında bulunan Vadili deplasmanına konuk olan Ozanköy, 2-0 geriye düştüğü ve böyle biteceği hesaplanan maçta adeta yeniden doğdu ve maçın tamamlanmasına dakikalar kala 3 gol bularak sahadan 3-2 galip ayrıldı. Ozanköy, liderin puansız kapattığı haftada önemli bir galibiyet almış oldu.
Birinci Lig’de önemli bir maç Girne’de oynandı. Tatlısu kendi sahasında Düzkaya’yı konuk etti. Düzkaya ilk devrede bulduğu tek golle sahadan 3 puanla ayrıldı. Bu maçtan önce oynadığı 5 karşılaşmada yenilgi yüzü görmeyen Tatlısu, haftalar sonra mağlup oldu.
Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren ve 20’nci haftada zorlu Yalova deplasmanından 3 puan çıkarmayı başaran Binatlı, bu hafta konuk ettiği Esentepe’yi 2-1 mağlup ederek ligde kalma umutlarını sürdürdü.

Mormenekşe’den önemli galibiyet
Ligden direk çıkan takımlar arasında yer alma hesapları yapan Yalova bu haftayı da puansız kapadı. Mormenekşe deplasmanında Cemil Awwad’ın kaydettiği gollere engel olamayan Yalova, üst üste ikinci haftada puan alamazken Mormenekşe önemli bir galibiyet aldı ve play out umutlarını sürdürdü.
Play out mücadelesi veren iki takımın mücadelesinde Gençler Birliği konuk ettiği Gönyeli’yi 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla G.Birliği 5’inci sıradaki yerini korurken Gönyeli 28 puanda kaldı ve haftayı puansız kapattı.
Haftanın önemli galibiyetlerinden bir tanesini Türkmenköy elde etti. Ligin iyi ekiplerinden olan ancak geçtiğimiz haftayı mağlubiyetle kapatan Görneç’i tek golle geçen Türkmenköy rakibine ağır bir mağlubiyet yaşatırken play out umutlarını sürdürdü.

Bu haber toplam 1236 defa okunmuştur