1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Birçoğu koruma polisi (!)”
“Birçoğu koruma polisi (!)”

“Birçoğu koruma polisi (!)”

İçişleri Bakanlığı seçim yasaklarından hemen önce Bakanlar Kurulu Kararı ile 15 kişiye tabanca ruhsatı verdi.

A+A-

YENİDÜZEN, seçim yasakları öncesi ‘tabanca izinlerini’ araştırdı, İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu yorumladı

Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanı: İzin aldığım doğru ama haber yapılacak konu değil. Tabancam yok, ruhsatı da iptal ettiririm.

Ruhsat alan kişiler arasında Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Cem Pişmiş, Yönetim Kurulu Üyesi Derviş Ekşici, İş insanları Mehmet Çangar, Hasan Kumyalılı gibi isimler var.


UBP Hükümeti’nin seçim öncesi kararından biri de ‘silah ruhsatları’ oldu, İçişleri Bakanlığı YENİDÜZEN’e “tabanca izinleri”ni doğrularken, “Birçoğu koruma polisi” açıklamasını yaptı!
İçişleri Bakanlığı seçim yasaklarından hemen önce Bakanlar Kurulu Kararı ile 15 kişiye tabanca ruhsatı verdi.
Tabanca ruhsatlarının verildiğini doğrulayan İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu, ‘Birçoğu koruma polisi’ derken fazla konuşmaktan kaçındı.

Çavuşoğlu: “Birkaç da iş adamı var”

Çavuşoğlu soru üzerine tabanca ruhsatı verilen kişiler arasında ‘İşadamları’ olduğunu da ‘Birkaç da işadamı var’ sözleriyle doğruladı.
‘Toplantıda’ olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, ‘Kimlere verildi şimdi isim bilemem’ diyerek konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı, Merkez Kaymakamı’na yönlendirdi.
Merkez Kaymakamı Salih Gökpınar’a ise ulaşılamadı.
Ruhsat alan kişiler arasında Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Cem Pişmiş, Yönetim Kurulu Üyesi Derviş Ekşici, İş insanları Mehmet Çangar, Hasan Kumyalılı var.
Listede UBP’ye yakın isimlerin akrabaları da dikkat çekti.
UBP Hükümeti’nin seçim yasakları hemen önce tabanca ruhsatı verdiği isimler arasında Hasan Uzun, Osman Mani ve Halil Esendağlı da var.
KKTC Antalya Kültür Ateşesi Münür Erer Korman'nın ismi de tabanca ruhsatı alanların listesinde.

Pişmiş: “Doğru ama haber yapılacak bir konu değil”

Tabanca Ruhsatı’na başvurduğunu ve ruhsat aldığını doğrulayan Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Cem Pişmiş, bu konuda haber yapılmasına tepki gösterdi. Bu konuda haber yapılmasını istemeyen Pişmiş, tabanca almadığını, ruhsatın da iptalini isteyeceğini ifade etti.

Kumyalı: “Özel nedenlerden dolayı başvurdum.”

Silah taşıma ruhsatı için başvuruda bulunduğunu belirten Kumyalı İnşaat Direktörü Hasan Kumyalı, henüz ruhsatının çıkıp çıkmadığını bilmediğini ifade etti. Başvuru sebebi olarak ise Kumyalı, iş alanı ile ilgili olarak tehditler aldığını, konu ile ilgili poliste de gerekli belgelerin bulunduğunu ve bu nedenle güvenlik amaçlı ruhsat başvurusunda bulunduğunu vurguladı.

Ekşici: “Resmi bir cevap almadım”

Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Derviş Ekşici ise ruhsat başvurusu ile ilgili olarak resmi bir cevap almadığını ve bu cevabı almadan konu ile ilgili bir yorumda bulunmayacağını belirtti.
Ateşli silah ruhsatı ile ilgili bir başvuruda bulunduğunu ifade eden Halil Esendağlı, neden silah taşımak istediği konusunda açıklama yapmak istemediğini vurguladı, ‘silah izni’ aldığını doğruladı.
Mehmet Çangar da tabanca ruhsatı aldığını teyit etti.

 

Bu haber toplam 3181 defa okunmuştur