1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Beyaz Saray'ın gözü "Taksim"de
Beyaz Sarayın gözü Taksimde

Beyaz Saray'ın gözü "Taksim"de

Bu olayların soruşturulması ve tüm tarafların şiddet provokasyonlarından kaçınması çağrısında bulunuyoruz.

A+A-

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, protestocuların büyük çoğunluğunun, haklarını ifade eden barışçıl, kanunlara saygılı, normal vatandaş olduklarına inandıklarını ifade ederek, "ABD, polis tarafından aşırı güç kullanımı, büyük sayıda yaralı ve mülklere zararlara yönelik haberlerden ciddi kaygı duymaktadır. Bu olayların soruşturulması ve tüm tarafların şiddet provokasyonlarından kaçınması çağrısında bulunuyoruz. Türk hükümetinin konuyu uygun şekilde ele alacağına inanıyoruz" dedi.

Carney'e, günlük basın toplantısında Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili soru soruldu.

Türkiye'deki olayları yakından ve kaygıyla takip ettiklerini belirten Carney, ABD'nin, barışcıl gösteri hakkı da dahil olmak üzere toplanma ve ifade özgürlüğünü tamamen desteklediğini kaydederek, "Bu demokrasi için temeldir" diye konuştu. Carney, protestocuların büyük çoğunluğunun, haklarını ifade eden barışçıl, kanunlara saygılı, normal vatandaş olduklarına inandıklarını ifade ederek, "ABD, polis tarafından aşırı güç kullanımı, büyük sayıda yaralı ve mülklere zararlara yönelik haberlerden ciddi kaygı duymaktadır. Bu olayların soruşturulması ve tüm tarafların şiddet provakasyonlarından kaçınması çağrısında bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

Carney, ABD Başkanı Barack Obama'nın konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp görüşmediğine yönelik soru üzerine, "Hayır görüşmedi" dedi.


Bu arada Fas’ta bulunan Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, “Taksim Gezi Parkı”  olayları ile ilgili basının sorusuna karşılık şunları kaydetti:

"Olay farklı. Olayı oradan başlatıp farklı çekme gayreti içerisinde oldular ve bunu aklıselim vatandaşım zaten görecek. Ondan sonra da bunlara gerekli notunu verecektir. Bu işin içerisinde başta anamuhalfet partisi ve aşırı uçlar, marjinal gruplar var ve onlarla müşterek bir dayanışma içerisinde böyle bir adımı atıyorlar. Fakat bunu tabii halkımın, büyük ölçüde kahir ekseriyetle kabullenmesi mümkün değil." (aa)

Bu haber toplam 1197 defa okunmuştur