1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Atasayan, Morris ile görüştü
Atasayan, Morris ile görüştü

Atasayan, Morris ile görüştü

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Avrupa Bilardo Federasyonu Asbaşkanı David Morris ve KKTC Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu ile beraberlerindeki heyeti kabul etti

A+A-

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Avrupa Bilardo Federasyonu Asbaşkanı David Morris ve KKTC Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu ile beraberlerindeki heyeti kabul etti. Kabulde Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu da hazır bulundu.

Kabulde ilk sözü alan KKTC Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu, Avrupa Bilardo Federasyonu Asbaşkanı David Morris’in bu yılın ekim ayında ülkemizde Acapulco Hotel’de düzenlenecek olan ve 32 ülkeden 200 sporcunun katılacağı Euro Tur organizasyonu için ülkemizde incelemelerde bulunduğunu belirterek, ayni hotelde 2014 Haziran ayında Avrupa Büyükler Bilardo Şampiyonası’nın da düzenleneceğini, bu bakımdan yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını aktardı.

Morris: “Euro Tur Kuzey Kıbrıs’ta yapılacak”
Kabulde konuşan Avrupa Bilardo Federasyonu Asbaşkanı David Morris, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bilardo Federasyonu’nun, Avrupa Bilardo Federasyonu’nun doğal üyesi olduğunu, bu konuda yapmış oldukları tüzük değişikliğinin genel kurulda kabul edildiğini ve böylelikle KKTC’nin üyeliğinde bir sıkıntı bulunmadığını belirterek 2013 ekim ayında Euro Tur’un, 2014 Haziran ayında ise Avrupa Büyükler Bilardo Şampiyonası’nın KKTC’de yapılacağını açıkladı.
Kabulde konuşan Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, uzun yıllardır KKTC’ye uygulanan ambargoların ülke gençliği üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirterek, KKTC Bilardo Federasyonu’nun önemli bir adım atarak Avrupa Bilardo Federasyonu’na doğal üye olduğunu, bunun da çok önemli ve diğer federasyonların önün açılabilmesi için iyi bir fırsat olabileceğini vurguladı. Avrupa Bilardo Federasyonu Asbaşkanı David Morris’in ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini de söyleyen Atasayan, ülkemizde yapılacak olan bu iki önemli organizasyon için üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini ifade etti.

Bu haber toplam 1186 defa okunmuştur