1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Asgari Ücret’te gözler YENİ ÜYELERDE
‘Asgari Ücret’te gözler YENİ ÜYELERDE

‘Asgari Ücret’te gözler YENİ ÜYELERDE

Yeni Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun oluşturulması için Hür-İş ve İşverenler Sendikası’nın Yönetim Kurulu’nun bir araya gelerek, üye isimlerini belirleyeceği öğrenildi.

A+A-

Ayşe GÜLER

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda gözler yeni atanacak üyelere çevrildi. 15 üyeli Komisyon’da devlet, işçi ve işveren kanadını temsilen 5’er üyelerini belirleyerek, yarın İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’na sunacak.

Görev süresi dolan Komisyon üyelerinin Asgari Ücretler Yasası’na göre belirlenmesi gerekiyor.

Yeni Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun oluşturulması için Hür-İş ve İşverenler Sendikası’nın Yönetim Kurulu’nun bir araya gelerek, üye isimlerini belirleyeceği öğrenildi.

Yeni isimler, bugün İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’na sunulacak, ardından da konu Bakanlar Kurulu’nda görüşülecek.


Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu:
“Yeni üyeler bugün bakanlığa sunulacak”

Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun görev süresinin dolması nedeniyle yeni üyelerin yapacakları yönetim kurulu toplantısında belirleyeceklerini söyleyerek, belirlenen isimlerin bugün İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’na sunulacağını belirtti.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Latifoğlu, Komisyonu’nun belirlenmesinin ardından toplantı çağrısının yapılmasını beklediklerini kaydetti.

Latifoğlu ayrıca bir endişesini de dile getirerek, “Asgari Ücretler Yasası’nda değişiklik yapılması için çalışmalar sürüyor. Benim endişem, yasanın yeni şeklinin belirlenmesinin ardından toplantı çağrısının yapılmadır. Böyle olursa, hükümetler doğrudan asgari ücreti belirleyebilecek” dedi.

Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası Başkanı Hasan Sungur:

“Asgari ücretin gündeme gelmesi yılbaşından sonraya kalacak”

Öte yandan Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası Başkanı Hasan Sungur ise yeni üyelerin atanmasına yönelik çalışmaları bu hafta içerisinde bitireceklerini aktardı.
Bugün sendika yönetim kurulunun toplanarak, yeni üyeleri belirleyeceğini söyleyen Sungur, yarın ise söz konusu isimleri İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’na sunacaklarını dile getirdi.
Sungur, işveren kesiminin Eylül ayında uygulamaya geçen asgari ücreti ödemekte sıkıntı çektiğini kaydederek, şu anda toplantı için çağrı yapılmasının gündemde olmadığını, asgarü ücretin yılbaşı sonrasında gündeme geleceğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2755 defa okunmuştur