1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ada genelinde 1 günde 9 yangın
Ada genelinde 1 günde 9 yangın

Ada genelinde 1 günde 9 yangın

Yangınlardan biri ara bölgedeki “Ermu” Caddesi’nde bir evin bahçesinde çıktı ve yan evlere sıçradı

A+A-

Hava sıcaklığının yükselmesiyle birlikte ülke genelinde yangınlarda artış oldu. Polis kayıtlarına göre güneyde 5, kuzeyde 4 yangın çıktı.

Güney Lefkoşa’ya bağlı beş ayrı noktada dün öğleden sonra yangın çıktığı belirtildi..

Kıbrıs Rum haber kaynaklarına göre yangın söndürme çalışmalarına izinli olan personelin yanı sıra Larnaka İtfaiye Birimi de çağrıldı.

Yangınlardan birinin ara bölgedeki “Ermu” Caddesi’nde bir evin bahçesinde çıktığı ve yan evlere sıçradığını belirten Kıbrıs Rum haber kaynakları diğer yangınların, “Koçhati”(Koççat), “Peristerona-Orunda”, Çeri ve “Paleometokho”(Eskimetoş) çıktığını ifade etti.

Kıbrıs Rum radyosunun haberine göre ise yangınların bazıları kontrol altına alındı.

Kuzey 4 yangın

Geçitkale'de dün belediyeye ait çöplük içerisinde tespit edilemeyen nedenden dolayı çıkan yangın sonucunda Ertan Şoföroğlu’na ait 10 dönümlük biçilmemiş arpa, Hasan Karas’a ait 4 dönümlük biçilmemiş arpa tarlası tamamen yandı.
Serhatköy’de dün Mehmet Mevlana’ya ait ikametgahın avlusunda bulunan demir atölyesinde elektrik kablosunun kısa devre yapması sonucu bir yangın meydana geldi.

İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangın sonucu atölye önünde bulunan 1 adet kompresör kısmen ve 1 adet römork lastiği tamamen yandı.

Zümrütköy’de dün Arif Altay’a ait dere yatağı kenarında bulunan narenciye bahçesi içerisinde tespit edilemeyen bir sebepten dolayı çıkan yangın sonucu 21 adet valenciya ağacı, 1 adet selvi ağacı, 3 adet zeytin ağacı kısmen zarar gördü.Yangından, 300 metre uzunluğundaki damlama lastiği ile Aykut Hübeydi’ye ait 150 metre plastik su borusu da etkilendi.

Güney Kıbrıs’ta çıkan yangının, rüzgarın etkisiyle KKTC topraklarına sıçraması sonucunda Düzce’de Mustafa Yahya ve Aydın Yahya’ya ait toplam 60 dönüm biçilmemiş arpa, 5 adet harup ağacı ve 20 dönüm kuru ot tamamen yandı.

Yangınlarla ilgili soruşturma sürüyor.

(tak)

Bu haber toplam 1547 defa okunmuştur