1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AB, Güney Kıbrıs'a ağırlık verdi
AB, Güney Kıbrısa ağırlık verdi

AB, Güney Kıbrıs'a ağırlık verdi

Euro Bölgesi maliye bakanları, Güney Kıbrıs'ı kurtarma paketini bu ayın ikinci yarısında onaylama hedefinde mutabık kaldı.

A+A-

Euro Bölgesi maliye bakanları, Güney Kıbrıs'ı kurtarma paketini bu ayın ikinci yarısında onaylama hedefinde mutabık kaldı.

Brüksel'de toplanan maliye bakanlarının ortak açıklamasında, Güney Kıbrıs ve troykaya mali programla ilgili çalışmaları hızlandırmaları çağrısı yapıldı.

Euro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, kurtarma paketinde banka zararlarının tasarruf sahiplerine yüklenip yüklenmeyeceği konusunda sır vermedi.

Bu arada, Euro Bölgesi'nin kurtarma paketi için Güney Kıbrıs’a şart koştuğu, bağımsız kuruluşlarca bankalara kara para denetiminin Avrupa Konseyi Kara Parayla Mücadele Komitesi (MoneyVal) tarafından gerçekleştirileceği belirtildi.

Güney Kıbrıs’ın Maliye Bakanı Mihalis Sarris, denetimlerin 12 Mart'ta başlayacağını ve ay sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Güney Kıbrıs için öngörülen 17 milyar Euro’luk kurtarma paketinin 8-10 milyar Euro’sunun bankalara sermaye takviyesinde, kalanının borç ödemelerinde kullanılması planlanıyor.

Bu haber toplam 1231 defa okunmuştur