1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 6.5 kilo hintkeneviri ve 529 kök bitki!
6.5 kilo hintkeneviri ve 529 kök bitki!

6.5 kilo hintkeneviri ve 529 kök bitki!

Bademliköy’de hintkeneviri operasyonu: 529 kök hintkeneviri bitkisi ile 6.5 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi

A+A-

Didem MENTEŞ

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, başarılı bir operasyon sonucu Bademliköy’de Ormanlık alan içerisinde ekili vaziyette 529 kök hintkeneviri ve 6 kilo 500 gram ağırlığında hintkeneviri türü olduğuna inanılan madde ele geçirildi. Meseleyle ilgili olarak polis 6 kişiyi şüpheli olarak gözaltında aldı. İsimlerinin baş harfleri T.A.,  K.A., S.A., M.Y., S.A. ve S.T. olan şahıslar  mahkemeye çıkarılarak haklarında 1’er gün süreyle tutukluluk emri alındı.  

Bu arada bazı zanlıların yakınları basının görüntü almasını engellemeye çalıştı.

Tahkikat memuru şahadet verdi

Zanlılar bu sabah Lefke Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı İbrahim Ruso ve zanlılar mahkemede hazır bulundu. Savcı Ruso, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde polis memuru Cemal Ramiz’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Ramiz, mahkemede yeminli şahadet vererek, meseleyle ilgili olguları mahkemeye aktardı. Ramiz, meseleyle ilgili olarak 30 Mayıs 2017’de saat 13:00 raddelerinde aldıkları bir ihbarı değerlendirerek, operasyon düzenlediklerini açıkladı.

Polis: “Zanlı T.Asuç üstü yakalandı”

Ramiz, Bademliköy’de denizden 100 metre yukarıda, Ormanlık arazi içerisinde ağaçlar arasına gizlenmiş, özel olarak kenevir bitkisi yetiştirmek için hazırlanmış, bir kısmının saksılar içinde bir kısmının su kanalları kenarında ekili vaziyete, çeşitli boylarda bitkiden örnekler alındığını aktardı. Ramiz, 31 Mayıs 2017’de saat 13:00 raddelerinde zanlı T.A.’nın, ekili vaziyette bulunan yerdeki ve saksılardaki hintkeneviri bitkisinden sökerek, kopardıklarını poşet içine doldurduğu görülmesi üzerine suç üstü tespit edildiğini açıkladı.

“6 kilo hintkeneviri”

Konu yerin 4 ayrı bölüm halinde kenevir bitkisi yetiştirmek için hazırlamış bir yer olduğunu aktaran Ramiz, bazı bitkilerin uç kısımları kesik bazılarının ise toprakta 10 ila 70 cm boylarında 529 kök hintkeneviri olduğunu söyledi. Ramiz, ayrıca zanlı T.A.’nın bir poşete doldurmuş olduğu yeni hasat edilmiş, yeşil halde ve kurutulmamış 6 kilo 500 gram hintkenevirini ve olay mahallindeki plastik saksı, çapa ve sulama aletlerinin de emare olarak alındığını aktardı.

“Zanlı T.A ve zanlı K.A birlikte sarma sigara içti”

Cemal Ramiz, zanlı K.A.’nin ise daha önceden zanlı T.A.’yı takip ettiğini ve ekili olan yeri gördüğünü belirterek, her iki zanlının söz konusu yerde sarma sigara hazırlayarak birlikte içtiklerini kaydetti. 28 Mayıs- 30 Mayıs tarihlerinde zanlı T.A.’nın, ikametgahında 8 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu iki sefer zanlı K.A.’ya verdiğinin tespit edildiğini aktaran Ramiz, diğer 4 zanlının da konuyla ilgili bilgileri bulundukları gerekçesiyle tespit edilerek tutuklandıklarını açıkladı.

“İkametgahlarda arama yapıldı”

Zanlıların ikametgahlarında bir arama yapıldığını, zanlı K.A.’nın evinde civa olduğuna inanılan maddenin bulunduğunu aktaran Ramiz, diğer 4 zanlının ikametgahlarında ise herhangi bir şey bulunmadığını kaydetti. Zanlı T.A.’dan yapılan soruşturmada konu bitkileri ektiği yerde, ikametgahı içerisinde toprak hazırlayıp ekmek için 3 ayrı yere götürdüğünün tespit edildiğini söyleyen Ramiz, zanlı T.A. ve zanlı K.A.’nın gönüllü ifade verdiklerini aktardı.

“Aranan şahsılar var”

Meseleyle ilgili soruşturmanın yeni başladığını, alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğunu belirten Ramiz, meseleyle bağlantılı kişilerin de aranmakta olduğunu ifade etti. Ramiz, her iki zanlının ifadelerinin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini aktararak, tüm zanlıların 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

5 zanlı suçunu kabul etmedi

Mahkeme, tutukluluk talebi üzerine zanlılara söz hakkı verdi. Zanlı T.A herhangi bir şey söylemezken, K.A., S.A., M.Y’a ve S.A olayla ilgili hiçbir bağlantıları ve suçları olmadığını iddia etti. Zanlı S.T.’nin avukatı da itirazda bulunmadı.

1’er gün ek tutukluluk

Bunun üzerine Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, huzurundaki meselenin; ‘hintkeneviri ziraatı ve tasarrufu’, ‘uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf’ suçlarıyla ilgili olduğunu aktardı. Polis memurunun tahkikatla ilgili bilgi verdiğini, yapılması gereken birçok işlem olduğuna dikkat çeken Yargıç, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlıların 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.  

Bu haber toplam 6104 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler