1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 15 zanlı mahkemeye çıkarıldı…
15 zanlı mahkemeye çıkarıldı…

15 zanlı mahkemeye çıkarıldı…

“Flamingo” ve “Siera” isimli yük gemilerinde limanlara sahte giriş çıkış belgeleri ele geçirildi. Mesele ile ilgili olarak gemi kaptanları ile mürettebatlar tutuklandı…

A+A-

 

 

Mağusa Limanı’nda demirli bulunan “Flamingo” ve  “Siera” isimli yük gemilerinde Adli Şube, Mali Şube ve Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi tarafından düzenlenen operasyonda limanlara sahte giriş çıkış belgeleri ele geçirildi. Mesele ile ilgili olarak “Flamingo” isimli geminin kaptanı Mohammad Tabouch, mürettebat Ahmad Khaddame, Ali Dabbagh, Mohamad Diab, Hosni Zefitawi ve Mustafa Khalil ile “Siera” isimli geminin kaptanı Mustafa Zefitawi, mürettebat Qousay Zefitawi, Ahmad Baroud, Ali Yassin, Mohammad Beyazıd, Bahaa El Din, Bilal Ali Dib, Habibi Mourad ve Alae Zefitawi tutuklandı. “Sahte belge düzenleme” ve “Sahtelenmiş belgeyi tedavüle sürme” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan 15 zanlı tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Suriye’ye gidip geldiklerini beyan eden sahte belgeler düzenlediler…
Olayın tahkikat memuru Polis Çavuşu İbrahim Kont, “Flamingo” isimli geminin 24 Şubat tarihinde Mağusa Limanından aldığı sigara yükü ile limandan ayrıldığını ve 27 Şubat tarihinde tekrar limana boş olarak dönerek gemi kaptanı zanlı Mohammad Tabouch’un Suriye Tartus Limanından geldiği yönünde sahte belge düzenleyip liman başkanlığına vermek suretiyle sahte belgeyi tedavüle sürdüğünü açıkladı. “Siera” isimli geminin ise 7 Şubat tarihinde Mağusa Limanından 11 konteyner dolusu sigara alarak ayrıldığını ve 12 Şubat tarihinde 4 konteynerle geri döndüğünü belirten Kont, gemi kaptanı zanlı Mustafa Zefitawi’nin Suriye Tartus Limanından geldiği ve konu 4 konteyneri Tartus Limanından yüklendiği yönünde sahte belge düzenleyip Liman Başkanlığına verdiğini açıkladı.  Kont, Suriye makamları ile yaptıkları yazışmalarda “Flamingo” ve “Sirea” isimli gemilerin konu tarihlerde Suriye Tartus Limanına giriş yapmadıklarının tespit edildiğini belirterek, her iki geminin de birçok kez Mağusa Limanına gelerek, Liman Başkanlığına giriş çıkış belgeleri verildiğini açıkladı.

Belgeler araştırılacak…
Olayın tahkikat memuru Polis Çavuşu İbrahim Kont, “Sirea” isimli gemide birçok tedavüle sürülen sahte belgeleri yapmakta kullanılan üzeri mühürlü boş belgeler ile 2 adet fotokopi makinesi bulunduğunu açıkladı. Kont, bugüne kadar Mağusa Liman Başkanlığına verilen belgelerin sahte olup olmadığının araştırılacağını belirterek, konu sahte belgelerin kimler tarafından düzenlendiği ve Liman Başkanlığına verildiğinin de araştırılacağını açıkladı.

Sigaralar nerde?
Olayın tahkikat memuru Polis Çavuşu İbrahim Kont, “Flamingo” ve “Siera” isimli gemilerin Mağusa Limanından sigara alarak ayrıldığını yineleyerek, konu sigaraların nereye götürüldüğü ve KKTC’ye gayri yasal yollardan sokulup sokulmadığı yönünde araştırmaların yapılacağını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Kont, tüm zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3’er gün tutuklu kalacaklar…
Mağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi Yargıcı Tacan Reynar, tüm zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi. 

 

(Gamze BAYKUR)

Bu haber toplam 2269 defa okunmuştur