1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zanlı M.T. yargılanmayı cezaevinde bekleyecek
Zanlı M.T. yargılanmayı cezaevinde bekleyecek

Zanlı M.T. yargılanmayı cezaevinde bekleyecek

Girne- Lapta’da 24 Ekim’de darp gibi başka suçlarla hakkında soruşturma açılan, bu soruşturma kapsamında kullandığı araç içinde 3 gram kokain bulunduğu iddia edilen zanlı M.T. hakkındaki soruşturma tamamlandı

A+A-

Uyuşturucu suçundan dolayı sabıkası ve halen hazırda iki tane daha uyuşturucu davası bulunan zanlı M.T., davası görüşülünceye kadar 2 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Didem MENTEŞ

Girne- Lapta’da 24 Ekim’de darp gibi başka suçlarla hakkında soruşturma açılan, bu soruşturma kapsamında kullandığı kiralık araç içerisinde polisler tarafından yapılan aramada 3 gram kokain türü uyuşturucu tespit edildiği iddia edilen zanlı M.T. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Uyuşturucu suçundan dolayı sabıkası ve halen hazırda iki tane daha uyuşturucu davası bulunan zanlı M.T., bu davası görüşülünceye kadar 2 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

 

 

Polis: “Araçta kokain bulundu”

Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamında Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın ve zanlının avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı Taşkın, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Zor’u mahkemede tanık olarak dinletti. Zor, meseleyle ilgili olarak mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Zor, 24 Ekim’de Lapta’da meydana gelen mülke tecavüz ve darp suçlamasıyla ilgili olarak tutuklu bulunduğu sırada, zanlı M.T.’nin eşinin huzurunda MA 881 Z plakalı kiralık araçta yapılan aramada 3 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini aktardı.

 

“İki ayrı davası da var”

Zanlının söz konusu uyuşturucu maddelerin kendisine ait olduğunu kabul etmediğini belirten Zor, zanlının daha önceden iki ayrı uyuşturucu davası olduğunu ve daha önce mahkum olduğunu ifade etti. Zanlıyla ilgili soruşturmanın tamamlandığını söyleyen Zor, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Savcı Taşkın, zanlının davalarında hazır bulununcaya dek Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

 

2 ay tutukluluk

Zanlı avukatının teminat talebine itiraz etmemesi üzerine Yargıç Mesut Mesutoğlu da huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, zanlının davalarında hazır bulunması maksadıyla 2 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’nde tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1536 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler