
Yapılacak mı Yapılmayacak mı?
29 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasındaki ISKA Dünya Kickboks Şampiyonası’nın yapılıp yapılmayacağı belirsizliğini koruyor
Necmi Belge
Önümüzdeki günlerde organize edilmesi planlanan ISKA Dünya Kickboks Şampiyonası öncesinde yumurta kapıya dayanmasına rağmen, Spor Bakanlığının harekete geçmemesi, bu organizasyonları yapacak olan Kickboks Federasyonu’nu ümitsizlik içine itti.
Bakanlıktan ilgi yok
Konu ile ilgili olarak YENİDÜZEN’e konuşan KKTC Kickboks Federasyonu Başkanı Niyazi Demirel, geçtiğimiz yıl Hollanda da yapılan ISKA Dünya Kickboks Şampiyonası sırasında üyeler arasında yapılan toplantıda büyük çabalar ve kulis çalışmaları sonucunda, 2013 ISKA Dünya Kickboks Şampiyonası’nı Kuzey Kıbrıs’a almayı başardıklarını anımsattı.
ISKA Avrupa Başkanı Paul Hennessy ile Organizatör Komite Başkanı Paul İlmore’un bu yıl içerisinde iki kez KKTC’yi ziyaret etiğini belirten Demirel, bu ziyaretlerde ISKA Dünya şampiyonası hazırlıklarını görüştüklerini ve şampiyonanın yapılalcağı Acapulco Otel’de incelemlerde bulunduklarını söyledi.
Bu konunda çalışmaların sürdüren Demirel kendi söylemiyle bu konunda kendilerine yardımcı olması gereken Spor Bakanlığının KKTC’nin tanıtımına ve turizmine büyük katkı koyacak böylesi büyük bir organizasyona gerekli ilgiyi henüz göstermediğini ileri sürdü.
Maddi kaynak talebi yapıldı, ses yok
2013 yılının başında bu şampiyona için dönemin spordan sorumlu bakanından ihtiyaçları olan maddi kaynağı talep ettiklerinin altını çizen başkan Demirel, bu taleplerini birçok kez sözlü olarak yenilediklerini belirtti.
Kickboks Federasyonu Başkanı Niyazi Demirel, şimdi ki spordan sorumlu başbakan yardımcısı Serdar Denktaş’tan da ayni talebi yaptıklarını ancak henüz daha bir yanıt alamadıklarını açıkladı.
Demirel, 29 Ekim- 3 Kasım 2013 tarihleri arasında Girne Acapulco Otel’de ISKA Dünya şampiyona için bir aylık bir süre kaldığını anımsatırken, bu konunda Spor Bakanlığından bu yanıt beklediklerini sözlerine ekledi.

















