1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "UBP'nin sonu yakın"
UBPnin sonu yakın

"UBP'nin sonu yakın"

Emiroğluları, olgun bir seçim süreci geçirildiğini ancak son akşam yaşananların hoş olmadığını, sağdaki siyasi partilerin çağ dışı olduğunu gösterdiğini belirtti.

A+A-

TDP Milletvekili Mustafa Emiroğluları, Lefkoşa’daki yerel seçimlerde UBP’nin artık sonunun geldiğinin görüldüğünü ve erken seçimin önünü açmaları gerektiğini gösterdiğini savundu.

Fellahoğlu’nu kutlayan Emiroğluları, olgun bir seçim süreci geçirildiğini ancak son akşam yaşananların hoş olmadığını, sağdaki siyasi partilerin çağ dışı olduğunu gösterdiğini belirtti.

Oy satın alma ve vaatlerle insanların kandırıldığı bir gece yaşandığını ve bunu kınadığını belirten Emiroğlu, sandığın soldaki partilerin başarısını ve iktidara yakın olduğunu gösterdiğini kaydetti.

UBP’nin halkın iradesini kaybettiğini, kendilerinin de daha dikkatli bilinçli ve koordineli olmaları gerektiğini belirten Emiroğluları, yapılacak bir erken seçimde UBP Hükümeti’nin gideceğini dile getirdi.

Yasaya olumlu oy vereceklerini belirten Emiroğluları, Kıbrıs konusu ve Kıbrıs Türk toplumuna ilgili yapılan demeçleri eleştirdi.

Egemen Bağış’ın Kıbrıs Türk toplumu “kendi malıymış” gibi ve kendini savunamayan bir toplummuş gibi Kıbrıs Türk halkının hamilliğine soyunduğunu kaydeden Emiroğluları, “Kendi işine baksın. Bizim uluslararası camiadaki konumumuzu etkileyecek açıklamalar yapmasın” dedi.

Emiroğluları, “Egemen Bağış’ın ülkeye siyasi destekler verip faaliyetlerde bulunabileceğini ancak Kıbrıs Türkü’nün mutabık olacağı görüşler verebileceğini anlatarak, Bağış’ın Kıbrıs Türk toplumunu buzdolabına koyma hakkına sahip olmadığını, görüş alarak açıklama yapabileceğini” aktardı.

Emiroğluları, ülkeyi adil ve gerçekçi yönetmek gerektiğini belirterek, Güney Kıbrıs’ın çöküşünden nemalanmaya çalışan bir zihniyetle bir yere ilerlemenin mümkün olmadığını söyledi.

(tak)

Bu haber toplam 1263 defa okunmuştur