1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Türk-Sen’den önemli iddia
Türk-Sen’den önemli iddia

Türk-Sen’den önemli iddia

"Yıllardır devlete ve devlet kurumlarına devlet kefaleti ile %11 ile verilen krediler bir anda Bakanlar Kurulu kararı ile gayrı yasal olarak %7.5’e düşürülmek istenmektedir"

A+A-

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Bakanları Kurulu’nun ihtiyat sandığı kredi ve faizlerinin düşürülmesi adım attığını iddia etti.

Konu ile ilgili açıklamanın tam metni şöyle:


İŞÇİLERİN İHTİYAT SANDIĞINDAKİ 45 TRİLYON PARASINA UBP HÜKÜMETİ GİDERAYAK EL KOYUYOR


Ülkeyi yönetme yetkisini kaybeden UBP hükmeti giderayak işçilerin alın teri karşılığında İhtiyat Sandığına  yatırılan paraların eski parayla 45 trilyon  TL’ye hükümet  el koyuyor.

Yıllardır devlete ve devlet kurumlarına devlet kefaleti ile %11 ile verilen krediler bir anda Bakanlar Kurulu kararı ile gayrı yasal olarak %7.5’e  düşürülmek istenmektedir.

Buna paralel olarak İhtiyat Sandığının bu uygulama ile yılda 45 Trilyon TL  kaybı olacaktır. Dünayanın neresinde kredi fazilerini krediyi alan taraf belirler. Bu uygulama hayata geçmesi halinde işçilerin mevduatlarına uygun %9 faizi de  %7.5’e düşecek.

TÜRK-SEN olarak bu uygulamanın yapılmaması için ,gerek İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulunda gerekse her türlü yasal eylem haklarımızı kullanarak  müsade etmeyeceğimizi ve bu çirkin uygulamayı engellemek için  ihtiyat sandığında parası bulunan tüm işçilerimizi eyleme hazır olmaya davet ederiz.

Bu haber toplam 1468 defa okunmuştur