1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'TIP TÖRENİ'NDE SORUNLAR KONUŞULDU
'TIP TÖRENİ'NDE SORUNLAR KONUŞULDU

'TIP TÖRENİ'NDE SORUNLAR KONUŞULDU

Tıp Haftası çerçevesinde Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nde Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da katılımıyla Tıp Töreni düzenlendi. Tören açılış konuşmaları ile başladı.

A+A-

Tıp Haftası çerçevesinde Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nde Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da katılımıyla Tıp Töreni düzenlendi. Tören açılış konuşmaları ile başladı.

GARDİYANOĞLU

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, sağlık sisteminde yaşanan sorunları aktardı ve sorunların çözümlenmemesinden yakındı. Siyasi iradesizlik nedeni ile sorunların var olmaya devam ettiğini söyleyen Gardiyanoğlu, sağlık ile ilgili sorunların çözümünün ortak akılla mümkün olabileceğini kaydetti.

USAR

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası Başkanı Sıla Usar İncirli de, hekimlerin zor koşullarda görev yaptığını belirterek, tıp bayramının, bayram havasında geçmediğini söyledi.
İncirli, hekimlerin düşük ücretle çalıştığını, çağdaş hastane bulunmadığını, altyapı eksikliklerinin var olduğunu anlattı.

ÖZANT

Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Ahmet Özant da, sağlıktaki sorunların gün geçtikçe daha da arttığına dikkati çekti.
Özant, Sağlıkta Sorunların çözümlenmesi için Devlet ile sağlık sektörünün işbirliği yapması gerektiğini vurguladı.

TAŞÇIOĞLU

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Mustafa Taşçıoğlu da, sağlıkta birçok sorun olduğunu, ancak siyasi iradenin çözüm yönünde bir şey yapmadığını savundu.
Sağlık hizmetinin geri bırakıldığını kaydeden Taşçıoğlu, teşkilat yasalarında ilgili uzman kadrolarının oluşturulamamasını eleştirdi.

ARİFOĞLU

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Kenan Arifoğlu da, buruk bir bayram olduğunu ifade etti.
Sağlık sisteminde önemli değişiklikler yapılması gerektiğini söyleyen Arifoğlu, düşük maaşla çalışmanın görevde isteksizliğe neden olduğunu kaydetti.
Arifoğlu, Genel Sağlık Sigortasının biran önce hayata geçmesi gerektiğini vurguladı.

SUCUOĞLU

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, muhalefette iken eleştirmenin kolay olduğunu ancak sağlıkta yılların getirdiği sorunlar bulunduğunu anlattı.
Göreve gelmesinin ardından sistemsizliğin bir sistem haline geldiğini gördüğünü belirten Sucuoğlu, göreve gelmelerinin ardından doktorların özlük hakları, yasalar ve alt yapıdaki eksiklikleri gidermeyi önlerine hedef olarak koyduklarını söyledi.
Altyapı konusunda ciddi yol kat ettiklerini anlatan Sucuoğlu, ancak hala daha eksikliklerin bulunduğunu ve çalışmaların devam ettiğini belirtti.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, sistem ve yasada değişiklik olmaması halinde hizmet verenlerin memnun olamayacağını ve ülkede kaos yaşanacağını anlattı.
Ülkede yıllardır sistemsizlik yaşandığını belirten Siber, “sistem sürekli tartışılıyor. Biz niye yasa yapamıyoruz” dedi ve konu ile ilgili tespitlerini paylaştı.
Çıkış yolu olarak hukuk komitesi önerdiklerini ve tamamlamak üzere olduklarını kaydeden Siber, tamamlanmasının ardından yasaların daha hızlı ve kaliteli hazırlanacağını söyledi.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, tıpta bu dönemin en öfkeli dönem olduğunu ifade etti ve bu öfkenin iyi geleceğini; konuların tartışılmasının sorunların çözümüne yardımcı olacağını belirtti.
Sistemsizliğin; altyapı, ilaç sıkıntısı ve hekim eksikliği gibi sorunlara neden olduğunu kaydeden Akıncı, bununla da hasta memnuniyetsizliğinin gündeme geldiğini ifade etti.
Rekabet edebilirlik raporuna değinen Akıncı, burada ciddi çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmaların bulgularına göre KKTC’nin 139 ülke arasında 113’üncü sırada olduğunu söyledi.
Akıncı, bu yılki verilere göre sağlıkta kötüye gidildiğini ve hastanede ciddi altyapıya ihtiyacı olduğunu belirterek, “Diğer ülkelerde oluyor. Bizde niye olmuyor? Sistem ve sistemsizliği yaratan biziz. En acı gerçekleri tartışarak bir yere varmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Önceliklerin gözden geçirilmesi gerektiğine işaret eden Akıncı, sağlığın ise en önde yer alması gerektiğini vurguladı.

Tıp Bayramı töreninde, konuşmaların ardından, kurumsal ödüller ile basın ödülleri dağıtıldı.
Ayrıca meslekte 50’inci ve 25’inci hizmet yılını dolduranlara plaket ve onur belgesi verildi.

 

Bu haber toplam 1958 defa okunmuştur
Etiketler : ,