1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tehdit mektupları gazetecilerin başına kaldı!
Tehdit mektupları gazetecilerin başına kaldı!

Tehdit mektupları gazetecilerin başına kaldı!

  Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis ile Kıbrıs  Rum Merkez Bankası Başkanı...

A+A-

 

Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis ile Kıbrıs  Rum Merkez Bankası Başkanı Panikos Dimitriadis adına 4 Nisan tarihinde Politis gazetesine gönderilen tehdit mektupları konusunda, (yine aynı gazetedeki) gazetecilerin suçlu olarak görüldüğü belirtildi. Politis gazetesi, söz konusu mektupların, gazeteye ulaşmasının ardından, olayla ilgili olarak polise haber verildiğini ancak polisin bu olayı, gazete ve gazetecilerle arasında, daha önceden bulunan “anlaşmazlıkları” çözmek için kullandığını yazdı.
Gazete, kendilerine ulaşan mektuplarla temas eden kişilerin, olayın ortaya çıkarılması adına isteyerek parmak izi ve DNA örneği verdiğine dikkati çeken gazete ancak polisin, yaptığı araştırmada gazetede çalışan gazeteci Manolis Kalatcis’in DNA örneklerine rastladığı gerekçesiyle, söz konusu gazetecinin mahkeme kararıyla tutuklanmasını istediğini belirtti.
Habere göre polis, “Politis” gazetesinin arşivlerine, bilgisayarlarına da el koymak istedi. Polisin, gazeteci hakkında tutuklama emri çıkarılmasına ilişkin talebinin yargı tarafından ret edildiğini yazan gazete bu olayın da bir “oyun kurmak” istediğini gösterdiğini belirtti.
Kıbrıs Rum Polis Genel Müdürü Mihalakis Papayeorgiu’nun, gazeteci Manolis Kalatcis ile gazetede yayımlanan bir haber için şahsi tartışma içerisinde olduğunu anımsatan gazete Papayeorgiu’nun da intikam için bu olaydan faydalanmak istediğini savundu. (tak)

Bu haber toplam 1347 defa okunmuştur