1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tatar: Bu akşam saatlerine kadar yangının sönebileceği yönünde bilgi verildi
Tatar: Bu akşam saatlerine kadar yangının sönebileceği yönünde bilgi verildi

Tatar: Bu akşam saatlerine kadar yangının sönebileceği yönünde bilgi verildi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile yangın alanına giden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kriz masasından aldığı bilgilerin ardından açıklamalarda bulundu.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile yangın alanına giden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kriz masasından aldığı bilgilerin ardından açıklamalarda bulundu.

Oktay’ın yangın nedeniyle ülkeye gelişini erkene aldığını ve helikopterle keşif yaptıklarını, yangının son durumunu inceleme fırsatı bulduklarını ifade eden Tatar, yangının şiddetli rüzgar nedeniyle geniş bir alana yayıldığını belirtti.

Hem Türkiye Cumhuriyeti’nden, hem Kıbrıs Cumhuriyeti’nden hem de İngiliz Üsler Bölgesi’nden yangın söndürme helikopter ve uçaklarının geldiğini anımsatan Tatar, “Yangının daha büyük bir felakete dönmemesi için olağanüstü gayretle çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

Dün akşam çıkan şiddetli rüzgar nedeniyle yangının geç saatlerde köylere doğru yöneldiğini söyleyen Tatar,  bu sırada köylerin çevresindeki kuru otların temizlendiğini ve alevlerin köylere girmesinin engellendiğini ifade etti.

Helikopterle gerçekleştirdikleri keşif gezisi sırasında dağlık bölgelerde küçük yangınların sürdüğünü gördüklerini belirten Tatar, “Yangınların büyük ölçüde söndüğünü gördük. Bu akşam saatlerine kadar yangının sönebileceği yönünde bilgi verildi” dedi.

“Toplamda 4 uçak ve 4 helikopterle yangına müdahale ediyoruz”

Yangın alanında, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ardından açıklamalarda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, sözlerine geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı, Türkiye’de de yangınlarla mücadele ettiklerini belirterek, “Yangın demek ciğerlerimizin yanması demek. Tüm gücümüzle havadan karadan denizden hareket halindeyiz hem Türkiye’de de hem de burada” dedi.

Oktay, "Toplamda 4 uçak ve 4 helikopter yangın olabildiğince şu an itibarıyla resmi anlamda kontrol altına alınmıştır demek belki ilgili resmi konumdaki arkadaşların işi ama tüm arkadaşlarımız tüm gücüyle çalışıyorlar. İnşallah akşam itibarıyla kontrol altına alınmaya çalışılıyor" dedi.

Fuat Oktay bunu iddia ederken şu anki uçakların helikopterlerin dökümü böyle biliniyor: 
Kıbrıs Cumhuriyeti’nden 2 uçak, İngiliz Üslerinden 2 helikopter ve Türkiye’den 1 helikopter ve İsrail’den de 2 uçak.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da arayarak yangınla ilgili bilgilendirdiklerini söyleyen Oktay, “Sayın Cumhurbaşkanı Kıbrıs’taki yangını yakinen takip ediyor. Ziyaretin erken saate alınmasının ana sebebi de budur” dedi.

 

Bu haber toplam 2060 defa okunmuştur