1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Taammüden adam öldürme” davasını kabul etmedi...
“Taammüden adam öldürme” davasını kabul etmedi...

“Taammüden adam öldürme” davasını kabul etmedi...

Mağusa’da 18 Nisan 2017 tarihinde eşi Burcu Okumuş’u 5 bıçak darbesi ile öldüren sanık Özgür Okumuş dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham edildi...

A+A-

Mağusa’da 18 Nisan 2017 tarihinde eşi Burcu Okumuş’u sokak ortasında 5 bıçak darbesi ile öldüren sanık Özgür Okumuş dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham edildi. Sanık Okumuş, aleyhine getirilen “Taammüden adam öldürme” davasını kabul etmezken, yine aleyhine getirilen “Adam öldürme” ve “Kanunsuz bıçak taşıma” davalarını kabul etti. Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Fadıl Aksun ise “Taammüden adam öldürme” davasının duruşmasına başlamak, “Adam öldürme” ve “Kanunsuz bıçak taşıma” davalarının olgularının aktarılmasına olanak sağlamak amacıyla davayı 25 Ekim tarihine erteledi.

Avukat tehir talep etti, mahkeme talebi uygun bulmadı...

Sanık Avukatı İbrahim Demirtaş, birinci dava olan “Taammüden adam öldürme” davasını kabul etmediklerini belirterek, sanık Özgür Okumuş’un Fasıl 154 Ceza Yasası Madde 208 yani “Tahrik sonucu öldürme” yasası altında yargılanması gerektiğini ileri sürüp Savcılıkla görüşmek üzere tehir talebinde bulundu. İddia Makamı adına davayı yürütecek olan Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz ise ithma hazır olduklarını belirtemesi üzerine Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Fadıl Aksun sanık Özgür Okumuş’un itham edilmesine emir verdi. Sanık Okumuş’un itham edilmesinin ardından “Taammüden adam öldürme” davası ile ilgili olarak duruşma günü tayin edilmesini talep eden Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, verilecek günde duruşma maksatları bakımından tanık hazır etmeyi taahhüt etti. Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Fadıl Aksun ise sanığın kabul etmediği birinci dava olan “Taammüden adam öldürme” davası için duruşma yapılmasına, “Adam öldürme” ve “Kanunsuz bıçak taşıma” davaları için ise olguların mahkemeye aktarılmasına olanak sağlamak amacıyla davayı 25 Ekim tarihine erteledi.

 

 

 

Bu haber toplam 2774 defa okunmuştur
İlgili Haberler